Det har vært en fantastisk sjenerøsitet i hele REMA 1000-systemet, sier Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

– Vi har vært enormt imponert over hvordan REMA 1000 har stilt opp hele veien under TV-aksjonen. Både ved å skape engasjement internt og eksternt, og ved å donere egne penger og gå med bøsse under TV-aksjonen, sier Løvold.

Ga bort lørdagsoverskuddet

Spesielt imponerer Kjøpmann Mehmet Tekinøz som ga hele sitt lørdagsoverskudd den 17.10.15 til Regnskogfondet.

– Det er en glede å kunne bidra. Det betyr mye for både meg mine medarbeidere og ikke minst kundene våre at vi kan delta i arbeidet med å redde regnskogen, sier Tekinøz.

Kjøpmann Mehmet overrekker sjekken på sitt lørdagsoverskudd til en imponert Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

Kjøpmann Mehmet overrekker sjekken på sitt lørdagsoverskudd til en imponert Lars Løvold, daglig leder i Regnskogfondet.

Tøff holdning til palmeolje

REMA 1000 med Kjøpmenn og ansatte har bidratt med godt over en million kroner til årets TV-aksjon. I tillegg har REMA 1000 og Regnskogfondet et langsiktig samarbeid. Dette startet etter at REMA 1000 fjernet den regnskogødeleggende palmeoljen fra alle matvarer av egen merkevare og stilte strenge krav om det samme til sine eksterne leverandører.

– REMA har klart å fjerne palmeoljen, og stilt tøffe krav, sier Løvold som gleder seg til et videre samarbeid med REMA 1000.

Totalt samlet årets TV-aksjon inn kr. 251 218 564,- Disse pengene skal benyttes til å redde et regnskogsområde på størrelse med Norge og Danmark til sammen. Regnskogen forsyner verden med mat, vann og medisiner, og bidrar til å redde klimaet på kloden. De mange menneskene som er helt avhengige av regnskogen blir drevet ut i fattigdom når skogene raseres.