REMA 1000 er hovedsponsor for Dyreverndagen

 Dyreverndagen er et nytt arrangement som for første gang skal arrangeres 21. mars 2015 på DogA i Oslo.

Dyreverndagen_REMA1000

Prosjektleder for Dyreverndagen, Hilde Valbjørn Hagelin(til venstre) og Sjef for Miljø og ansvarlige innkjøp hos REMA 1000, Havva Kara viser frem egg fra REMA 1000 som legges av høner med gode levevillkår.

REMA 1000 er hovedsponsor for Dyreverndagen.

Dette skal bli Norges største event innen dyrevern.

Dyreverndagen skal inspirere til dyrevern, og være en stor årlig arena og møteplass for de som er interessert i dyrevern. Dyreverndagen skal bestå av et inspirasjonsseminar og fest med prisutdeling, og skal skape positiv oppmerksomhet og entusiasme rundt saken. Det er en frivillig arbeidsgruppe i forskernettverket Minding Animals Norge som står bak.

Dyreverndagen har valgt ut REMA 1000 som sponsor fordi de ser at REMA er den dagligvareaktøren som gjør mest for dyrevelferden.

– Vår arbeidsgruppe har gjort en grundig kartlegging av dagligvaremarkedet, og resultatene viser at REMA 1000 helt klart er den aktøren som er best på dyrevelferd, forteller prosjektleder for Dyreverndagen, Hilde Valbjørn Hagelin.

– REMA 1000 er den eneste dagligvareaktøren som ikke selger egg fra høner i bur, og de jobber for å gjøre dyrevelferden bedre for Stangekylling. Dette er tiltak som virkelig betyr noe for hundretusener av dyr. Derfor ønsket vi oss REMA 1000 som sponsor på vårt arrangement, fortsetter Hilde Valbjørn Hagelin.

– God dyrevelferd har alltid vært viktig for oss og vi jobber kontinuerlig for å forbedre dyrevelferden i egen industri. Dette er grunnen til at vi ønsker å sponse Dyreverndagen, sier Havva Kara, Sjef for Miljø og ansvarlige innkjøp,

– For å oppnå optimal smak og kvalitet er fôr og oppvekst viktig. Vi mener generelt at dyr som vokser opp under gode forhold trives bedre, og gir oss kjøtt, melk og egg av en bedre kvalitet enn dyr som ikke vokser opp under gode kår. I 2011 gikk REMA 1000 i front av dagligvarekjedene om å slutte salget av egg fra burhøns til fordel for egg fra frittgående høner, fortsetter Havva.

– Vi mener at en høne som går fritt lever et mer naturlig liv og at dyrevelferden ivaretas best hos frittgående høner. Våre bønder, Dyrevernalliansen, Økologisk Norge, Veterinær-instituttet, og aller viktigst; mange av våre kunder har vært enige med oss i dette, avslutter Havva.

Del artikkel