Potet og løk er hardest rammet av tørken. Vi gjør nå tilpasninger i kravene til størrelse på grønnsakene for å redusere matsvinn. For REMA 1000 er det viktig å kunne bistå bøndene i en såpass krevende vekstsesong som vi har hatt.

Produktene tilfredsstiller alle våre krav til kvalitet, slik at du fortsatt kan være trygg på å få gode produkter til en lav pris i butikkene våre. Selv om størrelsen kan være forskjellig, smaker de med andre ord like godt, og samtidig bidrar du til at mindre mat går i søpla.

Løk og potet er hardest rammet av tørken, og er noen av produktene vi firer på kravene på for å bidra til mindre matsvinn.

Endringen vil gjelde for norske poteter, rødløk og vanlig gul løk. Vi vil utover høsten vurdere ytterligere frukt- og grønttiltak som følge av tørkesommeren.

LES OGSÅ: Slik reduserer vi matsvinn

Jobber for mindre matsvinn

Reduksjon av matsvinn er en viktig del av ansvarsarbeidet i REMA 1000. Vi skal være en pådriver i kampen mot matsvinn og vil redusere andel mat som kastes i egen virksomhet med 50 prosent i god tid før 2030.

Blant tiltakene vi ser gir gode resultater er nedprising av varer som nærmer seg utløpsdato, samarbeid med holdbarhetsindikatoren Keep-it og donasjon av matvarer til Matsentralen og andre veldedige organisasjoner.