REMA 1000-direktør er årets unge leder

E24 har kåret Jan Frode Johansen til det fremste ledertalentet i Norge i 2015. Etter nyttår er han administrerende direktør for REMA Franchise Norge AS

I den årlige kåringen av årets ledertalenter går REMA 1000 direktør Jan Frode Johansen (34) helt til topps, og er kåret til årets ledertalent under 35 år.

– Det er med stor ydmykhet jeg mottar denne prisen. Det var veldig mange dyktige kandidater og det betyr mye å få denne anerkjennelsen, sier Jan Frode.

Studert ved Harvard

Han har akademisk bakgrunn fra BI og var sist vår student ved Harvard Business School som en del av toppledertreningen i REMA 1000.

Jan Frode kom til REMA 1000 i 2008 fra en stilling som distriktssjef i Lidl. I REMA 1000 har han jobbet som både salgssjef, økonomisjef og utviklingssjef før han ble direktør for REMA 1000 region Østre Østland i 2012.

Jan Frode Johansen, sammen med Kjøpmann Runar Espenes, og administrerende direktør REMA 1000 i Norge, Tom Kristiansen under kåringen av Årets Butikk.

Jan Frode Johansen, sammen med Kjøpmann Runar Espenes, og dagens administrerende direktør REMA Franchise, Tom Kristiansen under kåringen av Årets Butikk.

Han mener det er viktig å være tydelig og medmenneskelig som leder.

– Jeg må ha tillit hos mine medarbeidere og gi dem tillit tilbake. På denne måten praktiserer vi verdibasert ledelse i REMA 1000. Med forståelse for kulturen og verdigrunnlagene til REMA 1000 i ryggen gir vi de ansatte tillit til å selv ta de riktige avgjørelsene, sier Jan Frode.

Stort ansvar

Nå er han klar for sin livs utfordring. Jan Frode vil fra og med 01.01.16 være administrerende direktør for REMA Franchise Norge AS og være ansvarlig for franchisedriften av over 560 REMA 1000-butikker.

– I REMA 1000 har Jan Frode bevist at det går an å skape stor fremgang og vekst selv i et marked der vi allerede har store markedsandeler, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

REMA-hjerte

For han var det en nøyaktig utvelgelsesprosess da REMA 1000 skulle ansette administrerende direktør for REMA Franchise Norge AS.

– Å bli valgt til administrerende direktør for REMA Franchise i så ung alder er et bevis i seg selv på hvor stor tillit vi har til Jan Frode, sier Ole Robert.

Ole Robert opplever at Jan Frode kjennetegnes med at han er glad i system og struktur.

– Og så har han et bankende hjerte for REMA 1000.

Om kåringen:

Årets ledertalent er en årlig kåring der topp hundre ledertalenter under 35 år blir målt opp mot hverandre og den øverste på lista blir kåret til årets ledertalent. Kåringen blir avholdt av E24.no

Dette er syvende året kåringen blir holdt.

Juryen består Cathrine Foss Stene, partner i Implement Consulting Group, og tidligere HR- og kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Telenor Norge-sjef Berit Svendsen, tidligere Ledertalentene-vinner Hege Yli Melhus Ask som er direktør for privatmarkedet i Gjensidige og Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforening – og mangeårig sjef i Accenture.

Del artikkel