Pøbelprosjektet ble startet av Eddi Eidsvåg i 2007. Siden 2011 har REMA 1000 vært tilbyder av praksisplass med målet om gi ungdom som faller utenfor jobb og utdanning en ny sjanse.

Så langt har over 200 pøbler fått praksisplass i butikk eller på distribunal. 84 av disse har fått jobb i REMA 1000, noe som ifølge Det Norske Veritas sparer samfunnet for 994 millioner kroner.

Pøbelgründer Eddi Eidsvåg møter ofte pøbler rundt om i landet som stolt bærer REMA-uniform.

-Samarbeidet med REMA 1000 har gjort det mulig for oss å gi hundrevis av ungdommer et bedre liv. Følelsen av å bli sett, kunne bidra og få tilhørighet betyr enormt mye for pøblene, sier Eidsvåg.

Flere ungdommer i jobb
Som hovedsamarbeidspartner skal REMA 1000 bidra til at flere ungdommer som faller utenfor jobb og utdanning kommer seg i arbeid. Målet i den nye avtalen er å få 25 pøbler i jobb hvert år.

-Disse ungdommene drømmer om en jobb som gjør hverdagen meningsfull. Vi lærer dem viktigheten av folkeskikk, det å være presis, ærlig og redelig og ikke minst å ta ansvar for sitt eget liv. Gjennom Pøbelprosjektet og REMA 1000 får de sjansen, men jobben må de gjøre selv, forteller Eidsvåg.

Filosofi og organisasjonskultur på timeplanen
I samarbeid med Pøbelprosjektet skal kunnskap om REMA 1000s organisasjonskultur, verdier og konsept inn i Pøbelskolen. Talentfulle pøbler som ønsker en karriere i REMA 1000 vil videre plukkes ut til å delta på opplæring gjennom REMA-skolen. På denne måten får pøblene som ønsker å jobbe i butikk en god start på sin karriere.

Vidar Riseth, sponsorsjef i REMA 1000, er svært fornøyd med den nye avtalen.
-I REMA 1000 tror vi på mangfold og det å gi folk en ny sjanse. Vi er stolte over å kunne bidra til at flere pøbler får den viktige erfaringen av å yte noe på en arbeidsplass. Vi opplever pøblene som motiverte og engasjerte unge mennesker, og vi er stolte av at de evner å reise seg når livet er tøft.