REMA 1000 Borg er norgesmester i frukt og grønt

Nok en gang tar REMA 1000 Borg seieren for Norges beste frukt- og grøntavdeling.

Borg

Fra venstre: Frukt- og grøntansvarlig i REMA 1000 Borg, Irene Agnalt, og politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet, Julia S. M. B. Nordtug.

Politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet, Julia S. M. B. Nordtug, annonserte torsdag 25. februar 2016 vinnerne av NM i frukt og grønt 2015 hos REMA 1000 Borg i Sarpsborg. Nordtug, som stilte på vegne av landbruks- og matministeren.

REMA 1000 Borg tok seieren i kategorien Store supermarked/Hypermarked.

Det er niende år på rad at NM i frukt og grønt arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med bransjebladet Dagligvarehandelen og analyseselskapet Nielsen Norge. Bakgrunnen for konkurransen er ønsket om å motivere forbrukere til å spise mer frukt og grønt. Konkurransen skal bidra til å fremheve og hedre frukt- og grøntansvarlige som gjør en god jobb hver dag for å friste forbrukerne til å handle mer frukt og grønt.

I sin tale til vinnerne la direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Guttorm Rebnes, vekt på hvor viktig arbeidet i frukt- og grøntavdelingene er for at vi forbrukere skal øke forbruket.

– Vi mener at det er utrolig viktig at butikkene, som det siste leddet i verdikjeden, hver eneste dag, hver gang vi er og handler, frister oss til hvordan vi skal få frukt og grønt inn i alle spisesituasjoner gjennom spisedøgnet. Vi håper de gode eksemplene vi ser hos vinnerne vil kunne gi innspill og motivasjon til “best practice” hos kjedeledelsene i de respektive kjedene slik at det kan overføres til andre butikker i samme kjedeprofil.

Resultatliste NM i frukt og grønt 2015:

Store supermarked/Hypermarked:

1) REMA 1000 Borg

2) Coop Mega Bekkestua

3) Coop Obs! Tromsø

4) Jacob’s Holtet

5) Coop Extra Vågsbygd

Små Supermarkeder:

1) Eurospar Rosendal

2) Bunnpris Ulsteinvik

3) Coop Marked Syvde

4) Meny Bogstadveien

5) Kiwi Bygdøy Allé

6) Spar Geilo

Superetter:

1) Joker Vats

2) Coop Prix Eiksmarka

3) Joker Sola

4) Coop Prix Lødingen

5) Matkroken Lurøy

6) Coop Marked Fjørtoft

7) Matkroken Mebygda

8) Bunnpris Oldeide

Åpen klasse:

1) Coop Mega Madla

2) Rema 1000 Signaturgården

3) Coop Obs! Harstad

4) Matkroken Lierne

Spurtprisvinnere (kåret høsten 2015):

Bunnpris Oldeide (bær)

Matkroken Lurøy (rotgrønnsaker)

Coop Prix Lødingen (løk)

Joker Sola (epler)

Coop Marked Fjørtoft (poteter)

Dette er NM i frukt og grønt 2015

For å kunne være med i konkurransen må butikken være en del av Nielsens scanningutvalg, ha en omsetning i Nielsens scanningtall på minimum 45 uker over to sammenhengende år, og ikke ha gjennomført en omprofilering det siste året.

Kategoriene

I 2014 ble det opprettet nye kategorier etter et system som Nielsen Norge selv benytter seg av. Butikkene blir nå kategorisert etter kvadratmeter (størrelsene gjelder total salgsflate for butikk, og er basert på informasjon som oppgis Nielsen fra kjedene). De tre hovedkategoriene er:

Suprette (0 – 399 kvm)

Små supermarked (400 – 999 kvm)

Store supermarked (1000 – 2499 kvm) / Hypermarked (2500 kvm +)

Del artikkel