Rekeskolen
Godt, næringsrikt og enkelt! Tips til tining, skrelling og servering. - Og hva betyr egentlig "reker str. 50-70"?

Sommer, sol og god stemning!
Reker hører våren og sommeren til. Ingenting er vel bedre enn ferske reker med loff, sitron og aioli, men reker kan brukes i mange ulike retter.
Reker inneholder mange gode næringsstoffer som protein, vitamin D, vitamin B12 og selen som er bra for kroppen.
Servering
Skal du ha reker som eneste rett anbefaler vi å beregne 400 gram per person dersom du kjøper store reker. Mindre reker har mer skall versus kjøtt, slik at du da bør beregne noe mer per person.
Størrelse
Størrelsene på rekene angir hvor mange reker det går på én kilo. Har feks. rekene størrelse 90-120, går det mellom 90 og 120 reker i en kilo.
Str. 90-120 – Små reker
Str. 70-90 – Mellomstore reker
Str 60-80 – Store reker
Str 50-70 – Ekstra store reker
Skrelling
Skrell rekene med to trekk! Ta tak i ryggskjoldet fra tredje haleledd. Skrell hele veien ned mot hodet til hodet faller av. Trekk så halen av. Klar for å spises!
Tining
For at rekene skal smake best lønner det seg å tine de på best mulig måte.
Rekene bør tines langsomt i kjøleskap – gjerne over natten. Små mengder kan tines på benken dersom de skal spises umiddelbart.