– Reitangruppen er en foregangsbedrift for verdibasert ledelse og kulturbygging, og blant de beste i Europa når det gjelder trivsel på arbeidsplassen, sier administrerende direktør Jannik Krohn Falck, i Great Place to Work.

Stolthet over arbeidsplassen, kulturen og en sterk fellesskapsfølelse kjennetegner de beste arbeidsplassene i kåringen.

– Vi lykkes sjelden med noe vi ikke trives med. Folk må like det de holder på med, da blir det en god og inkluderende arbeidsplass, sier Colonialmajor Odd Reitan.

– Til alle våre fantastiske medarbeidere har vi bare en ting å si; Tusen takk, sier Tore Høylie, HR-direktør i REMA 1000 i Norge.

Sterk felles kultur

I Reitangruppen har vi troen på enkeltmennesket. Gjennom sterke og sunne verdier ser vi at folk blomstrer, uavhengig av bakgrunn. Verdiene vi styrer etter er de samme på tvers av alle Reitangruppens forretningsområder. De felles verdiene og kulturen skaper et samhold vi er veldig stolte av.

– Gjennom en verdibasert kultur med tillit tar mennesker egne beslutninger og gjennomfører. Kåringen bekrefter at våre medarbeidere opplever at de er verdifulle, sier Odd Reitan.

– Vi er stolte og glade over at vi nok en gang ligger helt i toppen på arbeidsmiljø og kultur i europeisk sammenheng. Dette gir oss masse energi til å fortsette jobben med å skape en god arbeidsplass for våre dyktige medarbeidere, sier HR-direktør i Reitan Convenience Norway, Marit Sælid Johannessen.

Kåringen av Reitangruppen faller inn under kategorien store selskaper med 500 eller flere ansatte.

Prestisjetung kåring

Mer enn 1,6 millioner ansatte og 2.800 selskaper deltok i årets Great Place to Work-undersøkelse i Europa. Selskapene ble målt på lederskap, innovasjon, inkludering, kultur og tillit. I årets undersøkelse er det serviceapparatet til REMA 1000, Reitan Convenience Norway, med Narvesen, 7-Eleven, Northland og Shell/7-Eleven og Gladengen Drift som representerer Reitangruppen.