Reitangruppen anerkjent som en av de beste arbeidsplassene i Europa av Great Place to Work®

​Reitangruppen er kåret til den 11. beste arbeidsplassen i Europa. Den store europeiske kåringen viser at Reitangruppen er helt i toppsjiktet blant aktører som er med i undersøkelsen.

Reitangruppen er kåret til den 11. beste arbeidsplassen i Europa.
Den store europeiske kåringen 4. juni i Luxembourg viser at Reitangruppen er helt i toppsjiktet blant aktører som er med i undersøkelsen.

– Dette synes vi er utrolig morsomt. Det er en positiv bekreftelse for hele Reitangruppen at arbeidet med å bygge en verdibasert kultur blir anerkjent i Europa, målt opp mot andre store aktører. Vi jobber hele tiden for at alle våre medarbeidere skal føle at de er verdifulle og at vi alle bidrar til å sikre suksess for våre franchisetakere, kjøpmenn og samarbeidspartnere, sier en fornøyd Colonialmajor Odd Reitan.

Det er mange store selskaper som er anerkjent av Great Place to Work® ‘Best Workplaces in Europe-listen som ble offentliggjort 4. juni. Reitangruppen ble rangert som nummer 11 på årets liste, sammen med 99 andre arbeidsplasser. Mer enn 2.300 bedrifter deltok i nasjonale studier i 19 europeiske land der Great Place to Work er representert. Av disse ble de 100 beste arbeidsplassene i Europa kåret.

Bruker resultatene aktivt

Alle selskap i Reitangruppen skal etterleve de samme grunnleggende verdiene, som bokstavelig talt er hugget i stein flere steder både i Norge og i de andre landene hvor det drives virksomhet. Dette felles verdisettet danner grunnlaget for selskapets kultur og filosofi, og er styrende prinsipper for selskapets 36.000 medarbeidere i syv land.

– I Reitangruppen benytter vi resultatene fra undersøkelsen aktivt for å bli bedre, det vil si å gjøre enda mer av det vi er gode på og endre på de tingene vi kan bli bedre på. At vi er representert i den europeiske gruppen viser at arbeidet vi gjør gir resultater, og det er en ære å bli kreditert med denne plasseringen blant så mange store europeiske aktører, sier HR-direktør i REMA 1000 Tore Høylie.

Ifølge Great Place To Work® kjennetegnes de beste arbeidsplassene av at medarbeiderne har tillit til arbeidsgiver, er stolte over jobben de gjør og føler fellesskap med kollegene sine.
– At Reitangruppen får så gode resultater i den europeiske kåringen er utrolig morsomt – og ikke minst lønnsømt, sier Høylie.

Petter Knutsen, HR-direktør i Reitan Convenience, tilføyer: – Nettopp tillit, stolthet og felleskap er svært viktig for oss, og jeg er veldig glad for at innsatsen vi gjør på disse områdene gir synlige resultater. Når 96 prosent av våre medarbeidere gir toppscore på påstanden om at de er stolte av å fortelle andre at de jobber i Reitangruppen, er vi trygge på at vi gjør mye riktig.

Reitangruppen er beste norske aktør i kategorien Best Workplaces in Europe – Large.

Om Great Place to Work

Hvert år måler Great Place to Work® over 6000 virksomheter og samler tilbakemeldinger fra over 12 millioner medarbeidere verden over. I Norge er tilbakemeldingene fra over 25.000 medarbeidere fordelt på 176 virksomheter blitt lagt til grunn for kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser 2015. I årets undersøkelse er det REMA 1000, Reitan Convenience med Narvesen, 7-Eleven og Shell/ 7-Eleven og Gladengen Drift som representerer Reitangruppen i kåringen.

Great Place to Work®, med hovedkvarter i San Francisco, er en global forsknings-, rådgivnings og opplæringsaktør som hjelper organisasjoner å identifisere, skape og opprettholde gode arbeidsplasser gjennom utvikling av arbeidskulturer. Great Place to Work betjener næringsliv, ideelle organisasjoner og offentlige etater i 51 land.

Del artikkel