Taco. Nordmenns desidert største fredagsfavoritt. Taco er både enkelt, godt og kan varieres nesten i det uendelige. Er du samtidig litt bevisst når du handler kan middagen bli både sunn og næringsrik.

For å gjøre det litt enklere for deg når du står i tacohylla, har Matkontrollen testet 18 ulike tortillalefser på det norske markedet. Målet var å finne frem til hvilken lefse som skårer best på næringsinnhold, eller hvilken som er «sunnest».

Testvinneren finner du hos REMA 1000

REMA 1000 fullkorn tortillalefse stakk av med seieren og trillet testens eneste sekser. I testen ble det vurdert hvilken lefse som hadde lavest innhold av salt, mettet fett og innehold mye fiber, som fullkorn.

– Resultatet ble at det var én som fikk terningkast seks. Grunnen til det er at den har høyt innhold av fullkorn, hele 66%, og lavt innhold av mettet fett, sukker og salt. I tillegg ligger den godt an med proteiner og kostfiber, sier Matkontrollens testpanel.

Tacolefsa fra REMA 1000 trillet samme terningkast i 2015 da både Side2.no og Bramat.no gjennomførte tilsvarende test.

Slik får du en næringsrik fredagstaco:

  1. Gå for tortillalefser med mye kostfiber og lavt innhold av salt og sukker. Som REMA 1000 fullkorn Tortillalefse
  2. Test magrere alternativer til kjøtt, som kylling eller fisk. Velg karbonadedeig over tradisjonell kjøttdeig.
  3. Topp tacoen med masse deilig grønt. Test deg frem med ulike kombinasjoner, og la grønnsakene få være hovedattraksjonen.
  4. Lag guacamolen selv. Da sikrer du høyt innhold av avokado, som inneholder blant annet C-vitamin og andre viktige næringsstoffer. I tillegg får du kontroll på mengden salt som eventuelt tilsettes.
  5. Velg kesam over rømme. Kesam inneholder mer protein og mindre fett enn den tradisjonelle rømma.
  6. Bytt ut noe av kjøttet med bønner. Bønner er både rimelig og har høyt innhold av protein.

Sulten? Test en av disse oppskriftene neste fredag:

Her finner du alle våre taco-oppskrifter og inspirasjon