Prøv produkter fra Grønne Folk hos REMA 1000

Er du opptatt av å få i deg sunn og næringsrik mat, lokale råvarer og redusere matsvinn? Da bør du prøve produkter fra Grønne Folk.

REMA 1000 leter stadig etter måter å gjøre det enklere for deg å ta gode valg. Et økende utvalg av plantebasert mat er et av områdene vi jobber med. I hyllene finner du blant annet flere produkter fra Beyond Meat, Like Meat, Tylle, Hälsans Kök, Oatly og Grønne Folk.

Grønne Folk ble startet av Ragnhild og Jonas fra Viken Gartneri og Bjørnar fra Hegstad og Blakstad AS. Til felles har de et ønske om å lage mat som smaker godt, og samtidig gjør godt for både kroppen og kloden.

– Vi bruker «stygge grønnsaker» fra Frosta i alle produktene våre. Ingen blir sortert bort. Uten soya, helt fritt for pulver og e-stoffer, men med krydder og ferske urter som gir masse smak. Vi ønsker å gjøre det enklere å spise grønnsaker, og satser derfor på spennende ferdigretter, sier Ragnhild Eggen Viken, fra Viken Gartneri.

Grønnsaksburgere, hummus og gryter

Totalt har REMA 1000 tatt inn 10 produkter fra Grønne Folk i et utvalg REMA 1000-butikker i Midt-Norge, Oslo, på Østlandet og Vestlandet.

Velg blant burgere av grønnsaker, pesto, hummus og ferdige middagsalternativer som kikertcurry og chili sin carne. De ferdige rettene kan spises alene eller nytes som tilbehør til lunsj eller middag.

Laget av overskuddsgrønnsaker

Majoriteten av grønnsakene blir dyrket på Frosta, også de som normalt ville blitt sortert bort på grunn av feil form eller størrelse. Når du velger produkter fra Grønne Folk er du med på å kaste mindre mat, og samtidig gi bonden bedre avkastning på avlingen sin.

– Grønnsakene blir skrelt, kuttet eller revet før de går i gryta eller blir til burgere. Om grønnsakene er stygge har lite å si for oss, de egner seg like godt som for eksempel rødbeteburgere. På denne måten får løk og potet av ulik størrelse og krokete gulrøtter muligheten til å gjøre nytte av seg, sier Bjørnar, fra Grønne Folk.

Lokale råvarer uten tilsetningsstoffer

Grønne Folk er et samarbeid mellom gartnerne fra Viken Gartneri og kokkene fra Hegstad og Blakstad AS. Alle grønnsaker og urter som brukes i produktene kommer fra Frosta, og bidrar til kortreiste råvarer.

Produktene er fri for tilsetningsstoffer, og inneholder kun rene råvarer fra gårdene på Frosta. Helt naturlig og med masse smak. Nærmere hjemmelaget kommer du ikke.

Disse produktene finner du hos REMA 1000:

  • Kikertcurry

Laget av kikerter, tomat, gulrot, spinat, løk, selleri, pastinakk, urter og krydder. Prøv den i tacolefse med salat, skivet avokado og rømme. Egner seg også til biff, laks og kylling. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge, Oslo, Vestlandet og deler av Østlandet.

  • Chili sin Carne

Laget av tomat, bønner, løk, gulrot, selleri, pastinakk, urter og krydder. Server som tilbehør til hvit fisk, eller prøv den i grønn fajitas. Garantert ny favoritt! Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge, Oslo, Vestlandet og deler av Østlandet.

  • Hummus

Med kikerter, tahini, hvitløk, ingefær og krydder. Kutt opp grønnsaker og nyt med hummusdip til hverdag eller helg. Passer godt som pålegg på brødskiva eller tilbehør til vegetarmiddager, kjøtt og fisk. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge, Oslo, Vestlandet og deler av Østlandet.

  • Bolognese

Laget av Tomat, linser, løk, gulrot, selleri, fennikel, purreløk, urter og krydder. Nyt over varm pasta og revet parmesan til. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge, Oslo, Vestlandet og deler av Østlandet.

  • Selleriburger

Laget av sellerirot, sorte bønner, gulrot, hodekål og havregryn. Tilbered som en tradisjonell burger og nyt med potetbåter og dip. Hva med å prøve urtehummusen samtidig? Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge, Oslo, Vestlandet og deler av Østlandet.

  • Rødbeteburger

Laget av rødbeter, hodekål, havregryn og sorte bønner. Tilbered som en tradisjonell burger og nyt med potetbåter og dip. Hva med å prøve urtehummusen samtidig? Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge.

  • Pesto

Med basilikum og økologiske solsikkekjerner. Perfekt til pasta og fisk. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge.

  • Urtehummus

Med kikerter, hvitløk, urter og krydder. Egner seg godt som dip til grønnsaker eller chips. Prøv den på skiva som erstatning for smør. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge.

  • Gartnergryte

Laget av Sorte bønner, tomat, gulrot, løk, selleri, fennikel, purreløk, soltørket tomat, urter og krydder. Server med hvitløksbaguetter, eller som tilbehør til biff, laks eller kylling. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge.

  • Falafel

Laget av Kikerter, løk, potet, gulrot, sellerirot, hvitløk, sitronsaft, krydder og en glutenfri melblanding. Passer i lompe med tzatziki, salat, reddik og chili. Som erstatning til kjøttboller, eller varme og sprøe i en salat. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge.

Disse REMA-butikkene selger Grønne Folk:

Del artikkel