Prøv produkter fra Grønne Folk hos REMA 1000 | Nyheter | REMA 1000
Hopp til innhold

Prøv produkter fra Grønne Folk hos REMA 1000

De lar snåle og krokete grønnsaker spille hovedrollen i knallgode grønne ferdigretter.   Produktene finner du hos REMA 1000.

– Vi bruker alle de snåle grønnsakene våre. Ingen blir sortert bort. Vi er opptatte av å utnytte hele råvaren. Maten vår består kun av grønnsaker og inneholder ingen e-stoffer. Vi bruker heller krydder og ferske urter som gir masse smak, sier Ragnhild Eggen Viken fra Viken Gartneri på Frosta.

Slik får Grønne Folk-familien snåle grønnsaker ut i butikk, og hjem på middagstallerkenen din.

Snåle, men skikkelig gode  

I 2015 satt Ragnhild og tittet ut av kjøkkenvinduet sitt. Utenfor passerte en traktorlast med utsorterte små, store og rare grønnsaker. Det er mulig de hadde en litt annen form og størrelse, men de er jo nøyaktig like gode.

I kompaniskap med ektefelle Jonas, yngstesønn Jørgen og superkokk Bjørnar Buserud fra Hegstad og Blakstad AS, startet hun Grønne Folk. De satser på gode, grønne ferdigretter som bidrar til å redusere matsvinn.

Grønne Folk gjør det enklere å ta gode valg – akkurat slik vi i REMA 1000 ønsker at det skal være. Derfor har vi en rekke produkter fra Grønne Folk i hyllene våre.

Les mer om Grønne Folk

Lokale overskuddsgrønnsaker og uten tilsetningsstoffer

Majoriteten av grønnsakene blir dyrket på Frosta, også de som normalt ville blitt sortert bort på grunn av feil form eller størrelse. Når du velger produkter fra Grønne Folk er du med på å kaste mindre mat, og samtidig gi bonden bedre avkastning på avlingen sin.

– Grønnsakene blir skrelt, kuttet eller revet før de går i gryta eller blir til burgere. Om grønnsakene er stygge har lite å si for oss, de egner seg like godt som for eksempel rødbeteburgere. På denne måten får løk og potet av ulik størrelse og krokete gulrøtter muligheten til å gjøre nytte av seg, sier Bjørnar, fra Grønne Folk.

Produktene er fri for tilsetningsstoffer, og inneholder kun rene råvarer fra gårdene på Frosta. Helt naturlig og med masse smak.

Les også: 9 enkle grep for en mer miljøvennlig handletur

Disse produktene fra Grønne Folk finner du hos REMA 1000:   

Sortimentet varierer fra butikk til butikk. Sjekk hvilke Grønne Folk-retter din lokale REMA 1000 har i sitt sortiment.

 • Thaigryte

Laget av kokosmelk, kikerter, gulrot, selleri, løk, purreløk, ingefær, basilikum, rød chili og sitrongress. Spis retten akkurat som den er eller server den med ris og frisk salat. Kjempegod både til hverdags og helg.

 • Kikertcurry 

Laget av kikerter, tomat, gulrot, spinat, løk, selleri, pastinakk og krydder. Ha curryen i en tortilla med frisk salat, avokado og rømme. Den er også kjempegod til biff, laks og kylling.

 • Chili sin Carne   

Laget av tomat, bønner, løk, gulrot, selleri, pastinakk, urter og krydder. Serveres som tilbehør til hvit fisk eller ha den i grønn fajitas.

 • Bolognese   

Laget av tomat, linser, løk, gulrot, selleri, fennikel, purreløk, urter og krydder. Hell den over varm pasta, og topp med revet parmesan.

 • Selleriburger   

Laget av sellerirot, sorte bønner, gulrot, hodekål og havregryn. Tilbered som en “vanlig” burger, gjerne med potetbåter og dip til. Supergod med Grønne Folk sin urtehummus ved siden av.

 • Rotfruktburger 

Laget av kålrot, gulrot, havregryn, sellerirot og sorte bønner. Tilbered som en tradisjonell burger. Ha gjerne potetbåter og dip til. Burgeren er også god med Grønne Folk sin urtehummus til.

 • Falafel   

Laget av kikerter, løk, potet, gulrot, sellerirot og kål. Passer i lompe med tzatziki, salat, reddik og chili. Nydelig erstatning for kjøttboller. Passer også fint i salat.

 • Pesto  

Lages med basilikum og økologiske solsikkekjerner. Helt perfekt til pasta og fisk. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge.

 • Hummus  

Laget av kikerter, tahini, hvitløk, ingefær og krydder. Kutt opp grønnsaker og bruk hummusen som dipp. Perfekt snacks til både hverdag og helg. Hummus er også kjempegodt pålegg eller som tilbehør til vegetarmiddager, kjøtt og fisk.

 • Urtehummus   

Laget av kikerter, hvitløk, urter og krydder. Egner seg godt som dip til grønnsaker eller chips. Prøv den på skiva eller som erstatning for smør. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge.

 • Rødbeteburger   

Laget av rødbeter, hodekål, havregryn og sorte bønner. Tilberedes som en tradisjonell burger. Ha gjerne søtpotet- eller potetbåter til. Topp med Grønne Folk sin pesto eller hummus. Fås i REMA 1000-butikker i Midt-Norge.

Bli bedre kjent med Grønne Folk

Del artikkel