– Vi bruker alle de snåle grønnsakene våre. Ingen blir sortert bort. Vi er opptatte av å utnytte hele råvaren. Maten vår består kun av grønnsaker og inneholder ingen e-stoffer. Vi bruker heller krydder og ferske urter som gir masse smak, sier Ragnhild Eggen Viken fra Viken Gartneri på Frosta.

Slik får Grønne Folk-familien snåle grønnsaker ut i butikk, og hjem på middagstallerkenen din.

Snåle, men skikkelig gode  

I 2015 satt Ragnhild og tittet ut av kjøkkenvinduet sitt. Utenfor passerte en traktorlast med utsorterte små, store og rare grønnsaker. Det er mulig de hadde en litt annen form og størrelse, men de er jo nøyaktig like gode.

I kompaniskap med ektefelle Jonas, yngstesønn Jørgen og superkokk Bjørnar Buserud fra Hegstad og Blakstad AS, startet hun Grønne Folk. De satser på gode, grønne ferdigretter som bidrar til å redusere matsvinn.

Grønne Folk gjør det enklere å ta gode valg – akkurat slik vi i REMA 1000 ønsker at det skal være. Derfor har vi en rekke produkter fra Grønne Folk i hyllene våre.

Les mer om Grønne Folk

Lokale overskuddsgrønnsaker og uten tilsetningsstoffer

Majoriteten av grønnsakene blir dyrket på Frosta, også de som normalt ville blitt sortert bort på grunn av feil form eller størrelse. Når du velger produkter fra Grønne Folk er du med på å kaste mindre mat, og samtidig gi bonden bedre avkastning på avlingen sin.

– Grønnsakene blir skrelt, kuttet eller revet før de går i gryta eller blir til burgere. Om grønnsakene er stygge har lite å si for oss, de egner seg like godt som for eksempel rødbeteburgere. På denne måten får løk og potet av ulik størrelse og krokete gulrøtter muligheten til å gjøre nytte av seg, sier Bjørnar, fra Grønne Folk.

Produktene er fri for tilsetningsstoffer, og inneholder kun rene råvarer fra gårdene på Frosta. Helt naturlig og med masse smak.

Les også: 9 enkle grep for en mer miljøvennlig handletur