Brus, energidrikker, leskedrikker og saft står på lista når myndighetene reduserer i sukkeravgiften. Det betyr for eksempel at en 4-pakning med stor brus vil koste 12,50 kroner mindre, og en 1,5 liter flaske med solbærsirup får et priskutt på kr. 3,20.

– Reduksjon av avgifter betyr at vi betaler mindre for varene, og kan gi deg enda lavere priser i butikk. Vi ønsker å gi hele avgiftskuttet til kundene, sier Line Aarnes, Kategori og Innkjøpsdirektør for REMA 1000.

Samtidig som myndighetene reduserer avgiften, varslet produsenter en prisøkning på enkelte varer i samme periode. De nye, lave REMA-prisene på alkoholfri drikke er inkludert dette.

Priskutt på sukkerfri brus

Allerede mandag kveld 28. juni, kunne du handle sukkerfri Pepsi Max og Coca-Cola til en redusert pris hos REMA 1000.

Da kuttet vi prisen på 4-pakningene med 1,5 liter, som nå koster 39,90,- for Coca-Cola og 49,90,- for Pepsi Max, pluss pant.

Enklere å velge sunt

Det skal være enkelt å velge sunt hos REMA 1000, og vi skal alltid ha lave priser på sukkerfrie alternativer for å bidra til en sunnere folkehelse. Samtidig jobber vi alltid med å gjøre det rimeligere å handle frukt og grønnsaker.

– Vi fokuserer på å tilrettelegge for en sunnere hverdag, og har kuttet priser på fersk frukt og grønt i Æ-appen vår lenge, sier Aarnes.

Som Æ-kunde får du alltid 10 prosent priskutt på fersk frukt, bær og grønnsaker. Vi håper det kan friste flere til å legge mer av de næringsrike produktene i handlekurven.

REMA 1000 har samarbeidet med helsemyndighetene om å gjøre dagligvarer sunnere i flere år, og har blant annet signert intensjonsavtalen om å bidra til en sunnere folkehelse.

Disse produktene har fått lavere pris: