TINEs melkekartonger ble 100 prosent fornybare allerede i 2016. For å redusere klimaavtrykket mer lanserer de nå Norges mest miljøvennlige melke-emballasje på Tine økologisk melk hos REMA 1000. Den fornybare plastkorken erstattes samtidig med den nostalgiske «brett ut og bøy helt tilbake»-åpningen du husker fra gammelt av.

Den økologiske melken kommer nå i ubleket papp av tynnere kartong. Dette gir lavere vekt under transport, som vil ha en positiv effekt for det totale klimaavtrykket.

Kundene vil ha mer miljøvennlig emballasje

TINE lever av naturen og er helt avhengig av å ta vare på miljøet når de lager sine produkter. Derfor er alle deres melkekartonger 100 prosent fornybare. Kundene etterspør mer miljøvennlig emballasje, noe TINE ønsker å gi dem, ifølge Bjørn Malm, leder for bærekraft i selskapet.

– Vi er utrolig spent på hvordan det norske folk tar imot den moderne versjonen av den nostalgiske kartongen vår. TINE er den første aktøren i Norge som fjerner den fornybare plastkorken, forteller Malm.

Leverandøren har samtidig tenkt på matsvinn og bekrefter at holdbarheten på melka vil være like god som før, selv uten kork.

Norges mest miljøvennlige melke-emballasje får du hos REMA 1000

Veien til mer miljøvennlig emballasje skal skje sammen med kundene. Den nye melkekartongen lanseres derfor som en test til TINE økologisk melk hos REMA 1000 først. Både TINE og vi er spente på å høre hva kundene synes om de grønne endringene.

For å unngå å kaste allerede produsert emballasje vil overgangen til ny kartong skje gradvis i løpet av høsten. Du kan kjøpe den mer miljøvennlige kartongen i flere REMA 1000-butikker allerede nå.

Les også: Bærekraft og samfunnsansvar i REMA 1000

Flere TINE-produkter har blitt mer miljøvennlige

TINEs ambisjon er at all deres emballasje skal være basert på fornybare eller resirkulerte råvarer innen år 2023. Meieriselskapet jobber blant annet daglig med å introdusere flere fiberbaserte løsninger.

Samtidig som melkekartongen fornyes har også TINE økologisk lettrømme og seterrømme kommet i nytt, forbedret beger laget av papp. For å bevare holdbarheten og kvaliteten beholdes plastlokket, men denne gang i 80 prosent resirkulert plast. Endringen alene fører til 36 prosent lavere Co2-utslipp.

TINE skivet ost har og fått en plastreduksjon dette året, som nå kommer i mindre emballasje bestående av 60 prosent resirkulert plast. Dette sparer miljøet for 74 tonn plast hvert år. Ny emballasje er laget med kun én type plast slik at det er enkelt for avfallssystemet å gjenvinne.

Disse emballasjeendringene er et steg på veien for å nå deres mål om å redusere eget plastforbruk med 500 tonn i året.

–  Vi kommer til å fortsette kampen mot unødvendig bruk av plast. Å teste og lansere emballasje som tar hensyn til klima og miljø, og bidra til å redusere TINEs klimaavtrykk, er en viktig del av vårt samfunnsansvar, sier Malm.

Sammen om bærekraftig emballasje

REMA 1000 er glade for å kunne bidra til å tilby produkter med mer miljøvennlig emballasje og roser TINE for initiativet. Selv har kjeden kuttet over 1000 tonn plast på egne produkter siden 2018, og er godt på vei for å kutte mer.

Emballasje rundt frukt og grønnsaker, ferskvarer, pålegg og frø er noen av stedene REMA 1000 har kuttet plast. Mindre emballasje rundt produktene, økt bruk av resirkulert plast og testing av fornybare materialer er noe av det som gjøres for å nå målet om å tilby kundene mer bærekraftig emballasje.