– At vi i et land med så mye flott fisk og sjømat i umiddelbar nærhet ikke spiser mer sjømat, er synd. REMA 1000 skal være billigst på dagligvarer i Norge, og vi ønsker at alle skal kunne nyte godt av sunne, og gode råvarer som fisk uten at det skal gå på bekostning av lommeboka, og derfor setter vi ned prisen på fersk og fryst fisk, samt fiskeburgere og fiskekaker med 20 % til starten av oktober, sier Pia Mellbye, Salg- og markedsdirektør. 

I følge Helsedirektoratets kostråd og anbefalinger spiser vi for lite grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter og fisk i Norge i dag.  

Offensive mål for folkehelsen 

REMA 1000 selger mat til nærmere 25% av Norges befolkning. Ved å gjøre det enklere for kundene å ta smarte og sunne valg, bidrar vi til at folkehelsen utvikler seg i positiv retning. Ved at vi nå gjør fisk og fiskemat enda rimeligere, håper vi vil føre til at flere spiser sunnere. 

-Vi har satt oss offensive mål om å selge mer av det som myndighetene sier er bra for helsen. Og vi har lovet å tilrettelegge for at sunne valg skal være enkle å ta i hverdagen. Dette har vi sagt, både til det norske folk, og vi har bundet oss til intensjonsavtalen for et sunnere hosthold, sier Emilie Våge, leder for samfunnsansvar og bærekraft. 

Effektivt grep 

Nå som skolene, jobb og hverdagen starter igjen etter sommeren er det et fint tidspunkt for oss å bidra til å gjøre det lettere å spise sunt. Derfor ønsker REMA 1000 å holde prisene nede over en lengre periode, og håper på god effekt. 

Parallelt med lave priser, som vi vet har god effekt på forbruket, vil vi fortsette å inspirere med spennende oppskrifter, som åpner opp for flere valg til flere måltider.  

Hvilke andre grep REMA 1000 gjør for folkehelsen kan du lese mer om i Ansvarsrapporten til REMA 1000. 

Fisk til middag i dag? Se alle våre fiskeoppskrifter her. 

Debatt på Arendalsuka

De nye nordiske kostrådene krever at vi spiser annerledes fremover, både for kloden og helsa. REMA 1000 tok diskusjonen under Arendalsuka 2023.

Se debatten her: Er saken biff? Skal vi slutte å spise rødt kjøtt for å redde kloden, lommeboka og helsa?