Byrået In-sight gjennomførte i juni 2017 en uhøytidlig grillundersøkelse på vegne av REMA 1000. Over 1000 personer har svart på undersøkelsen.

Menn vil grille med kona og kvinner med mamma

Mamma er den mest foretrukne gjesten når kvinner skal invitere til grillfest, tett etterfulgt av venner og familie. Den tidligere presidenten Obama er og en populær gjest blant damene. Hos mennene er det kona som står øverst på lista, med Kongen og Eyvind Hellstrøm rett bak.

Menn er mest selvsikre bak grillen 

Undersøkelsen slår fast at det er menn som griller mest. De er i tillegg svært selvsikre når det kommer til egne grillferdigheter, hvor hele to av tre menn mener de er gode til å grille. Ingen av mennene som har besvart ser på seg selv som dårlig til å grille. Mennene er tydelig mer selvsikre bak grillen enn kvinnene.

– Jeg tror gode grillferdigheter gir litt status, også er grilling en fantastisk måte å slappe av på. Dette er en hobby som gir stor uttelling, sier grillkongen Craig Withson om resultatet av undersøkelsen.

Nordmenn griller mer grønt

Det er tydelig at grønnsaker har gjort sin store inntreden på norske griller. Seks av ti svarer at de ofte griller grønnsaker. Nesten åtte av ti oppgir at de griller mer grønnsaker nå enn for fem år siden. Maiskolben er den klart foretrukne grillgrønnsaken med løk og potet hakk i hel.

Se spennende oppskrifter til grønt på grillen her. 

Pølsa er favoritten 

Hvis barna får velge er det den tradisjonsrike pølsa og hamburgeren som får lande på grillen. Undersøkelsen viser og at grillpølsa er en favoritt blant de voksne og ofte er å se på norske griller. Svinekoteletten havner på en god andre plass. Grillkongen Craig er ikke overrasket.

– Uansett hvor mye grønnsaker og sjømat vi griller, så elsker folk pølser. Jeg kjenner heller ikke en eneste kokk som ikke liker pølser. Jeg har både laget og smakt kulinariske mirakler i pølseform, sier Craig.

Hos de fiskeglade er det laksen som er den soleklare favoritten. Kjøttfrie alternativer viser sin trend hos de under 30 år, der dette er et tungtveiende kriterium ved valg av grillmat.

Griller oftere enn før

Ikke overraskende er nordmenn eksepsjonelt glad i grill, og lar seg ikke hindre av det norske været. Rundt halvparten av oss griller uansett vær, og over halvparten griller oftere nå enn de gjorde for fem år siden. Nesten to av ti oppgir at de disponerer tre eller flere griller. Det er også en håndfull personer med over fem griller tilgjengelig.

– Det er veldig bra at stadig flere folk har mer enn en grill, det gir større muligheter når man skal lage mat til slekt og venner. Det er ingenting som heter for mange griller eller for stor grill, avslutter Craig.

Trenger du inspirasjon til grillmåltidet? Dydpykk i sommerens råeste smaker her!

Vi ønsker alle våre kunder en fin og grillende sommer!