Årets frukt- og grøntambassadør er en pris som henger høyt for de menneskene som jobber som frukt- og grøntansvarlige i dagligvarebutikkene. I år er det Mathias Hybertsen fra REMA 1000 Byåsen som kan smykke seg med tittelen.

Prisen gis av Opplysningskontoret for frukt og grønt for å hedre dem som står på hver dag for å få frukt- og grøntavdelingen til å skinne i butikkene landet over.

Til inspirasjon for andre REMA 1000-butikker

– Årets vinner er etter eget sigende opptatt av å «ta ut det lille ekstra». Det er det ingen tvil om at han gjør. Han er en beskjeden mann – med stor påvirkningskraft. Hvis BaRe sliter med å få ut et nytt produkt, lar de gjerne ham teste ut metoder for økt salg først, for deretter å dele triksene med resten av kjeden. Da kan situasjonen fort snu seg fra dårlig salg til tomt lager. Det er ikke rart at denne mannen får hyppig besøk fra andre butikker, som kan ta lærdom med seg hjem. Mange i kjeden får glede av inspirasjonen han deler både i butikken og på sosiale medier, sier prosjektleder i Opplysningskontoret for frukt og grønt, Gerd Byermoen.

Juryen forteller at konkurransen har vært hard, men at Mathias har utpekt seg spesielt. Mathias forteller selv hvor viktig frukt- og grøntavdelingen hos REMA 1000 Byåsen er, både for han og hele gjengen som jobber der.

– Jeg vet det er mange flinke frukt- og grøntambassadører der ute, så jeg er virkelig stolt og glad for at jeg vant denne i år. Det er ikke akkurat noe man går og håper eller tror man skal vinne. Dette ga oss enda mer motivasjon til å fortsette den jobben vi gjør for at kundene våre skal ta gode og sunne valg, sier Mathias Hybertsen, Årets frukt- og grøntambassadør.

Fjorårets Norgesmestere i frukt og grønt

REMA 1000 Byåsen ble i fjor kåret til Norges beste frukt- og grøntbutikk under 1000 kvadratmeter, og kan nå skilte med to NM-gull for sitt arbeid.

De har satset stort på frukt- og grøntavdelingen siden butikken åpnet dørene i 1990. Her jobbes det systematisk med tiltak for å gjøre kundene fornøyde og ikke minst selge mer grønne varer.

Målet er at kundene alltid skal finne gode kvalitetsprodukter til lave priser og bli inspirert til å putte mer sunne varer i handlekurven. De siste årene har butikken blant annet satset på lokale og økologiske varer.

Dette er NM i frukt og grønt

Det er trettende år på rad at NM i frukt og grønt arrangeres av Opplysningskontoret for frukt og grønt. Bakgrunnen for kåringen er ønsket om å motivere forbrukere til å spise mer frukt og grønnsaker. Konkurransen skal bidra til å fremheve og hedre frukt- og grøntansvarlige som gjør en ekstra god jobb for å friste flere til å ta sunnere valg.

Årets vinnere av NM i frukt og grønt

Les mer om kategoriene og kriteriene for konkurransen her

  • MENY – Norges beste frukt- og grøntkjede
  • Bunnpris & Gourmet Tyholt – Norges beste frukt- og grøntbutikk, liten butikk (<1000 kvm)
  • Obs! Tromsø – Norges beste frukt- og grøntbutikk, stor butikk (>1000 kvm)
  • Mathias Hybertsen, Rema 1000 Byåsen – Årets frukt- og grøntambassadør
  • Tina Holm, Coop Pris Midsund – Koronaprisen (spesialpris for ekstraservice i 2020)

Konkurranseperioden gikk fra 1. juni 2019 – 31. mai 2020.