Matbloggerens beste gulrotkake

Legg nå fra deg alt du har tenkt om gulrotkake tidligere. Denne kaken er i en helt annen liga, det er dronninga over alle gulrotkaker. Og definitivt for god til ikke å deles.

Monica Csango (46) er matblogger, kokebokforfatter og programleder i «Kakekrigen» på FEM. Det er ingen tvil om at 46-åringen er lidenskapelig opptatt av søte fristelser, og spesielt én kake omtaler hun som «verdens beste»: Gulrotkaka – basert på en oppskrift fra hennes tante Natascha.

– Kaken er utrolig saftig, den er bakt og finpusset med kjærlighet gjennom mange år og alle som spiser den blir forelsket i kaka, sier Monica, som nylig har startet ny blogg .

Gulrotkake

Foto: Monica Csango

Bytt gjerne ut rosinene med mørk sjokolade, eller noe annet du elsker. Det er lov å lage sin egen versjon av denne nydelige kaken.
 Monica har testet ut litt og har med stort hell skiftet ut en gulrot med et revet, skrelt eple. Til kremen har hun også brukt 50/50 sitronsaft og tilsvarende mengde nypresset appelsinjuice.

Gulrotkake med lang tradisjon

– Hvorfor er gulrotkake så populært blant nordmenn?

– Strengt tatt så er gulrotkake en variant av krydderkake, og gulroten gir kaken masse saftighet. Bytter du ut noe av gulroten med revet eple kan den bli enda mer saftig. Jeg tror også at folk elsker smaken av tykk og god frosting. Kanskje noen innbiller seg at den er litt sunnere, det vet jeg ikke. Jeg er ikke opptatt av at kaker skal være så sunne, jeg bryr meg derimot om at den er bakt på gode råvarer og smaker fantastisk.

Egentlig så er det litt rart å blande gulrot, som tradisjonelt sett ligger på middagsbordet, i ei kake. Men tradisjonen med å bruke gulrøtter i kake stammer fra en tid da sukkeret var dyrt, og man lette etter alternative måter å søte kaken på. Den første gulrotkakeoppskriften man har funnet – har røtter så langt tilbake som 1827.

Født med matinteresse

– Rotfrukt funker godt i kake. Jeg har laget en nydelig kake med rødbeter, men rett som det er sniker jeg finrevet squash i kaker, selv om det ikke er en rotfrukt!

Monica kommer fra en familie som er veldig opptatt av mat.

– Både mor, mormor og tante var og er fantastiske kokker. Jeg har egentlig bare sett på dem, og på veien har jeg jo plukket opp noen tips andre steder også. Jeg liker godt å reise, og jeg planlegger ofte reisene mine i forhold til hvor jeg vil spise, sier den populære programlederen.

Monica Csango

KAKE-ELSKER: Monica Csango er matblogger, kokebokforfatter og programleder i «Kakekrigen» på FEM.

Del artikkel