Mat til oktoberfest

Matretter inspirert av tysk mat og bayersk tradisjon.

Rustikk oktoberfest

Raspeball

Oktoberfest assosieres av mange med rikelige mengder god drikke, men mat er også en viktig faktor i den 16-dagers lange folkefesten. Oktoberfest i München arrangeres hver høst fra slutten av september til den første helgen i oktober. Bli inspirert av tyske tradisjoner og inviter til et festmåltid for hele familien.

Bratwürstpølser – skikkelig bayersk mat

Grove hjemmelagde pølser har en sterk posisjon i det tyske kjøkkenet. Hos REMA 1000 finnes det et stort utvalg av spennende spesialiteter og  mer “norske” pølser. Hva med å servere krydrede Stangepølser til oktoberfesten?

Det er mange måter å gjøre pølsemåltidet mer spennende på – og tilbehør er nøkkelen. Hjemmelaget agurksalat gir måltidet en spennende moment. Potetsalat er også et godt tilbehør til pølsene i god tysk tradisjon.

Svinestek – en tysk favoritt

Saftige svinesteker er tysk tradisjon. Enten det er hele knoker, eller mindre stykker.

Da er det viktig å ikke glemme sauerkraut. Hva med å lage surkålen selv?

 Komler i slekt med tysk knödel

Sammen med salt svinekjøtt blir den norske komla perfekt – og til forveksling lik den tyske retten knödel, der kjøttet er inni raspeballen.

Komler er ikke den eneste norske tradisjonsretten med tyske aner, det har nemlig lapskausen også!

Del artikkel