De aller fleste av oss har godt av å spise mer frukt og grønnsaker. Smoothie er en rask og enkel måte for å få i seg de anbefalte «5 om dagen». Kutt opp dine favoritter eller gjør det enkelt og gå for en av butikkenes ferdig oppkuttede varianter som du finner i frysedisken.

REMA 1000 smoothieblanding er testvinner

Matkontrollen på TV2 har testet dagligvarenes fryste smoothieblandinger, vurdert etter næringsinnhold og smak. REMA 1000 smoothieblanding med banan, blåbær og bringebær gikk til topps som testvinner med delt førsteplass.

Alle smoothieblandingene ble blandet ut med eplejuice og servert etter innhold. Smoothieblanding fra REMA 1000 fikk skryt for å være passe søt og frisk.

Gjør smoothien personlig

Når du blender hel frukt eller grønnsaker bevarer du både fiber og næringsstoffer. Alle de ferdig oppkuttede smoothieblandingene kan varieres slik at du kan finne din personlige favoritt. Hva med å lage en sesongvariant, med plommer og epler? Eller benytte muligheten til å snike inn grønnsaker?

Smoothietips

  • Tilsett nøtter, frø eller havre dersom du ønsker å bruke smoothien til et komplett måltid
  • Urter gir en spennende tvist til smoothien. Prøv basilikum eller mynte i blenderen
  • Bruker du banan eller eple i smoothien kan du tilsette litt lime for å unngå at drikken blir brun
  • Banan, avokado og yoghurt gjør smoothies tykkere, og egner seg godt til en smoothiebowl
  • Banan, gjerne brune bananer, gir mye sødme til smoothien
  • Bytt ut litt av væsken med isbiter dersom du bruker fersk frukt og grønt. Da holder du smoothien kald
  • Har du frukt eller grønnsaker liggende som holder på å gå ut på dato? Kutt det i biter og legg det i fryseren – så har du ingredienser liggende til smoothie når du vil!

Smoothspirasjon? Prøv en av disse oppskriftene:

Se flere deilige sommerdrikker her.