Lokale lam med lokal kunst på emballasjen

At Klosterlammene er vakre å se på er ingen hemmelighet. Nå har de blitt portrettert av en kunstner.

Lammene fikk i sommer besøk av Hilde Thomsen, som er anerkjent for sine fantastiske illustrasjoner. Hilde tok seg god tid til å bli kjent med lammene som beiter fritt ute ved havet, og utarbeidet et nytt design på emballasjen til de lokale kvalitetsproduktene. Dette gir en helt unik emballasje som fremhever produktenes særegenhet.

Hilde Thomsen er anerkjent for sine kunstneriske illustrasjoner av både mennesker og dyr. Foto: Katharina Lærdal Rudjord.

– Vi er helt vilt begeistret. Det er lekent, med et glimt i øyet, sier Inger Lise Rettedal, gardseier på Klostergarden.

Nå er årets lammekjøtt fra Klosterlam å finne på REMA 1000 i Rogaland og Etne, med helt nytt design.

– Det er trolig første gang noen bruker kunst på pakningsdesign av kjøtt i Norge, i hvert fall på denne måten, sier Rettedal.

Klosterlam. Foto: Katharina Lærdal Rudjord.

Klostergarden har sin opprinnelse i Utstein Gard, som drives av Inger Lise og Anders Schanche Rettedal, og har sitt utspring i området rundt Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster. Friskt, grønt gress, et frodig lettsaltet beite preget av nærheten til havet, århundrer med rike mattradisjoner og respekt for mennesker, dyr og miljø – dette er ingrediensene i Klosterlam.

Klostergarden har i dag knyttet til seg 45 flinke lammeprodusenter i Rennesøy og Finnøy som leverer Klosterlam, etter strenge kvalitetskriterier for fett, kjøttfylde og størrelse. Kun lam som oppfyller disse kriteriene kommer på markedet som Klosterlam. Klostergarden er tildelt Spesialitetsmerket for den unike smaken disse tidlige høstlammene har.

 

 

Klosterlam tilbyr disse produktene i utvalgte butikker i Rogaland og Etne:

Fårikålkjøtt, Kjøttdeig av lam, Lammecarré, Lammebog i skiver, Lammelår i skiver, Lammeskank, Surret lammestek

Del artikkel