Lag din egen påskepynt

Gode tips til eggdekorasjon!

Malte egg som påskepynt setter påskestemningen. Det er en fin aktivitet sammen med barna i forkant av eller i påsken. Pynt opp hjemme eller på hytta.

Gode tips for å lage påskeegg:

Det er enklere å blåse ut plomme og eggehvite hvis eggene er romtempererte. Sett gjerne eggkartongen på kjøkkenbenken over natten. Små og mellomstore egg har hardere skall enn store. Det går også an å hardkoke eggene – da slipper du å blåse ut innholdet, og barna trenger ikke å være forsiktig. De har imidlertid ikke like lang levetid som utblåste egg.

For å blåse ut egg kan man blåse med munnen eller bruke en eggpumpe. Det er viktig at hullene blir store nok til at innholdet kommer ut, men ikke for store for å henge de opp. Når du blåser med munnen må det lages to hull i egget, med eggpumpe trenger du bare ett. Skyll eggene godt inni, slik at det ikke blir lukt. Ta vare på innholdet du blåser ut, og lag omelett til lunsj!

Blåse-egg

Finn frem pensler og maleskrin. Et godt tips er å bruke grillpinne som stikkes inn i hullet som håndtak. Det gjør det enklere for små barnehender å male på egget. Vannmaling kan med hell brukes, for sterkere farge kan hobbymaling benyttes.
Barna synes det er gøy å søle og lage sine egne fargepaletter.

Male-egg

Male-påskeegg

Tørk eggene, gjerne på grillpinnen som settes i en beholder med sand. Du kan lakkere eggene slik at de holder seg fine lenger. Helt til neste påske, kanskje?

Tørke-påskeegg

Oppbevar eggene i eggkartong når de skal pakkes ned etter påsken.

Malte-påskeegg

Heng påskeeggene på grener, gjerne med gåsunger for ekstra vårstemning. Fest en tråd til en fyrstikk som legges på tvers over hullet i egget for feste til å henge opp.

Påskepynt

Del artikkel