– Det skal være både sikkert og enkelt å spare penger som bruker av Æ. Derfor har vi en periode ikke kunnet tilby automatisk priskutt i Æ med kredittkort. Men nå er det igjen tilgjengelig, forteller Øistein Burøy Olsen, sjef for digitale kundeopplevelser i REMA 1000.

Man har hele tiden kunnet bruke kredittkort når man har handlet hos REMA 1000, men hvis du ville ha priskuttet fra Æ måtte du skanne strekkoden din i kassa. Det er ikke lenger nødvendig. Nå kan du igjen få priskuttet med Æ direkte når du betaler, også med kredittkort.

– Dette er en gladmelding til våre kunder. Etter at vi tok ned denne løsningen av hensyn til personvernet, er det flere som har tatt kontakt med oss. Kundene ønsker seg en løsning der man kan betale med kredittkort, og få automatisk priskuttet i Æ. Det kan vi nå tilby forteller Øistein.

Du kan lese mer om ulike betalingsmetoder i Æ her.

Personvern i høysetet

– Vi er fornøyde med å ha funnet en god løsning som ivaretar våre kunders behov og personvern på en sikker måte. Det er veldig praktisk for våre kunder å få all informasjon om sine kjøp og sine priskutt samlet på ett sted. Men det er viktig at kundens kjøpshistorikk ikke kommer på avveie og kan kobles sammen med annen data. Derfor har vi jobbet ut en ny og sikker løsning der kunden må bekrefte at de eier kortet, noe som er viktig for REMA 1000, forklarer Øistein Burøy Olsen.

Hvordan virker Æ

Som Æ-kunde kan du spare penger på hver handletur du gjør hos REMA 1000. Du får blant annet 10% priskutt på frukt og grønt, samt 50% priskutt på bleier og 50% på bind, tamponger og truseinnlegg. Dersom du ønsker kan du i tillegg få Personlige Priskutt tilpasset ditt handlemønster. Æ kutter prisen rett i kassa og har du lastet ned Æ-appen kan du enkelt se hvor mye som er spart og hva du har handlet. I dag kan man både registrere bankkort eller kredittkort i appen og få priskuttene sine direkte hver gang man bruker kortet. Husk at du fortsatt må skanne strekkoden i appen før du betaler, dersom du betaler med ApplePay, GooglePay eller smartklokke.

Er du fylt 15 år og har norsk nummer kan du bli Æ-bruker. Det eneste man trenger er å laste ned appen og registrere en bruker. Les mer om Æ og hvordan man laster ned appen her.