Klosterlam vant Årets Kokk   | REMA 1000 | Lokalmat
Hopp til innhold

Klosterlam vant Årets Kokk  

Stjernekokker valgte kjøtt fra Klosterlam og Lofotlam da de skulle konkurrere om tittelen Årets Kokk 2017.  

Tirsdag 12. september ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranse avholdt i Mathallen i Oslo, der fem kokker møttes for å knive om seieren. Toppkokken Christian André Pettersen benyttet lammekjøtt fra den lokale produsenten Klosterlam i sin kreasjon, noe som sikret han seieren og ny hederstittel. Kunder i Rogaland og Etne kan handle Klosterlam i sin lokale REMA 1000-butikk.  

Les mer om Klosterlam her

Lam med lokal tilhørighet

Andreplassen, som gikk til Øyvind Bøe Dalelv, sikret seg sølv med nordnorsk lam fra Lofotlam. Lofotlam finner REMA 1000-kunder i butikker i Oslo og omegn.  

– Vi er stolte av å kunne tilby kundene våre lam av så høy kvalitet at landets beste kokker velger å konkurrere med det. Varer med særpreg og lokal tilhørighet er med på å støtte satsningen på lokale kvalitetsprodukter i våre butikker, sier Trond Morten Helgesen, kategorisjef for lokalmat.  

Norges tøffeste kokkekonkurranse

Årets Kokk er Norges tøffeste kokkekonkurranse, der en neve med Norges beste kokker skal løse en kjøtt- og en fiskeoppgave. Kjøttoppgaven i år fikk navnet «Smaken av min region», der deltakerne skulle velge kjøtt som forsvarer både kvalitet og kokkens opphav på best mulig måte. Vinneren av Årets Kokk skal representere Norge i den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d’Or, som blir regnet som VM i kokkekunst. 

Les mer om Lofotlam her. 

Årets Kokk 2017. Foto: Brand Barstein

Beiter langs kysten

Klosterlammene vandrer fritt ved kysten utenfor Stavanger, i nærområdet av Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster. Klostergarden bærer Spesialitetsmerket for sin unike og særegne smak. Klosterlam og Lofotlam fås kun i REMA 1000 sine butikker. Lofotlam finner du i butikkene i Oslo og på Østlandet, Klosterlam kan du nyte på Sør-Vest-landet. 

Lurer du på hva du skal servere gjestene i høst? Bli inspirert av våre mange lammeoppskrifter her:

Del artikkel