Klosterlam vant Årets Kokk
Tirsdag 12. september ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranse avholdt i Mathallen i Oslo, der fem kokker møttes for å knive om seieren. Toppkokken Christian André Pettersen benyttet lammekjøtt fra den lokale produsenten Klosterlam i sin kreasjon, noe som sikret han seieren og ny hederstittel. Kunder i Rogaland og Etne kan handle Klosterlam i sin lokale REMA 1000-butikk.
Lam med lokal tilhørighet
Andreplassen, som gikk til Øyvind Bøe Dalelv, sikret seg sølv med nordnorsk lam fra Lofotlam. Lofotlam finner REMA 1000-kunder i butikker i Oslo og omegn.
– Vi er stolte av å kunne tilby kundene våre lam av så høy kvalitet at landets beste kokker velger å konkurrere med det. Varer med særpreg og lokal tilhørighet er med på å støtte satsningen på lokale kvalitetsprodukter i våre butikker, sier Trond Morten Helgesen, kategorisjef for lokalmat.
Norges tøffeste kokkekonkurranse
Årets Kokk er Norges tøffeste kokkekonkurranse, der en neve med Norges beste kokker skal løse en kjøtt- og en fiskeoppgave. Kjøttoppgaven i år fikk navnet «Smaken av min region», der deltakerne skulle velge kjøtt som forsvarer både kvalitet og kokkens opphav på best mulig måte. Vinneren av Årets Kokk skal representere Norge i den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d’Or, som blir regnet som VM i kokkekunst.
Beiter langs kysten
Klosterlammene vandrer fritt ved kysten utenfor Stavanger, i nærområdet av Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster. Klostergarden bærer Spesialitetsmerket for sin unike og særegne smak. Klosterlam og Lofotlam fås kun i REMA 1000 sine butikker. Lofotlam finner du i butikkene i Oslo og på Østlandet, Klosterlam kan du nyte på Sør-Vest-landet.