En del mennesker i karantene og risikogrupper kan ikke gå ut for å handle. Samtidig er treningssentrene i landet stengt. Hva med å hjelpe de som ikke får handlet, og samtidig mosjonere litt i samme slengen?

«Løft poser i stedet for vekter» er vår oppfordring til deg som er frisk og har litt ekstra tid til å tilby hjelp til de rundt deg, være seg venner, familiemedlemmer eller naboen.

– Vi ser at fellesskapsfølelsen forsterkes i krisetider. Det er mange som gjerne ønsker å hjelpe, men ikke helt vet hvordan. Vi håper vi kan bidra til å vise hvor enkelt det kan være, som å ringe en som er ensom eller tilby deg å ta handleturen for de i karantene, sier Trond Bentestuen, administrerende direktør i REMA 1000 Norge.

Tilby «Koronahjelp» på Finn.no

Dersom du ønsker å bidra til den store dugnaden er det flere måter å gjøre det på. Ta kontakt med de rundt deg og gi beskjed om at du er tilgjengelig hvis det trengs.

Du kan og legge ut en annonse i Finn.no sin nye kategori «Koronahjelp». Her kan du tilby hjelp til mennesker i ditt nærområde. Områder du kan hjelpe med er innkjøp, hundelufting, hente saker, digital undervisning, noen å prate med eller utlån av parkeringsplass.

Stadig nye Facebookgrupper dukker samtidig opp, med mål om å binde de som kan bidra og de som trenger hjelp sammen, som «Oslo hjelper Oslo» og «Korona-hjelp Drammen». Undersøker gjerne om det finnes en lignende gruppe for ditt nærområde.

Følg anbefalinger fra helsemyndighetene

Husk å føle helsemyndighetenes anbefalinger, også når du hjelper eller får hjelp fra andre. Her kan du lese gode råd til hvordan du forebygger smitte når du handler.