Julerengjøring – slik gjør du det enkelt og billig

Gode tips for julevasken.

Fra venstre: Universalrengjøring, Grønnsåpe, Klor, Salmiakk, Kjøkkenspray, Baderomsspray, Universalspray. Foran: Skurekrem med sitronduft, Skuresvamper og Multisvamper.

Til jul ønsker de fleste å ha det rent, og det er en fin anledning å gjøre storrengjøringen når du finner frem julepynten fra loft eller kjeller. Nå i førjulstiden er tiden inne for å svinge vaskekosten!

Våre REMA 1000 rengjøringsprodukter er av høy kvalitet – og som alltid til lav pris – og sikrer et perfekt resultat! Du finner REMA 1000 produkter til ethvert bruk og til alle husets rom.

Slik vasker du oppholdsrom

Stue: Vask vegger og tak med en mikrofiberklut som er godt oppvridd i universalrengjøring. En god støvtørking alle steder er også på sin plass, bruk gjerne en mikrofiberklut. Vask av gulv og alle lister med det vaskemiddelet som passer best til gulvet.
Kjøkken: Vask fliser med Universalrengjøring. Bruk Kjøkkenspray og en fuktig klut på alle overflater – husk også på toppen av kjøkkenskapene. Vask også innvendig i alle skuffer og skap med en godt oppvridd mikrofiberklut. Det viktigste å tenke på før julen setter inn på kjøkkenet er vask av kjøleskap. Ta ut alle løse deler og vask med håndoppvaskmiddel i oppvaskkummen. Vask over alle flater med en mikrofiberklut og kjøkkenspray. Et hygienisk kjøleskap sikrer god matsikkerhet. Ta ut og vask filteret i avtrekksviften med Salmiakk – dette løser opp fett og dreper bakterier.
Bad: Her er stikkordet klor. Klor dreper bakterier som finnes spesielt på bad. Toalett og dusj er steder hvor det er varmt og fuktig, og bakterieveksten kan potensielt være høy. La gjerne klor ligge i toalettskålen i noen timer for å virke godt.
Vask fliser med mikrofiberklut oppvridd i Universalrengjøring. Skrubb badekar med Skurekrem, men ikke bruk Skurekrem på overflater som er porøse, som feks. marmor. Vask alle speil og blanke overflater med Universalspray.
Vinduer: Vask av alle vinduer er også en viktig jobb nå som julestjernen er hengt opp. Dette bør du gjøre med Nylonvask – som enkelt fjerner fett og sikrer et skinnende resultat. Nylonvask er et av de eldste vaskemidlene vi fremdeles selger i våre butikker – og med god grunn! Gode egenskaper til en lav pris.

Ellers bør alle øvrige rom støvtørkes med mikrofiberklut på alle flater og luftes godt.

Samle_mikrofiber

Mikrofiberkluter har gode egenskaper som sparer vannforbruket.

Naturlige rengjøringsmidler uten kjemikalier

Visste du at du kan erstatte tradisjonelle vaskemidler med feks bakepulver og eddik? Dette er midler som er effektive til rengjøring – og har mindre miljøkonsekvenser. Og det er en billig metode.

Gode tips:
Eddik løser opp kalk, er mugghemmende, fjerner sot  samt dreper bakterier. Blandingsforholdet som passer for de fleste bruksområder er 1 dl. eddik til ca 5 liter vann. Denne blandingen egner seg godt til badet i dusjsone og badekar, vegger og i tak. På kjøkkenet kan det brukes til kjøkkenkum og stekeplate. Den fjerner også lukt i søppelbøtta.
For å åpne tette sluk kan du bruke eddik sammen med bakepulver – tilsett 250 ml og sluket vil boble og fjerne det som tetter. Husk på at blandingen skal tynnes ut hvis du skal vaske fliser – da fugene ikke tåler surt vann.
En vask av kjøleskapet kan gjøres effektivt med en eddikblanding med 50/50 vann og eddik. Denne hemmer bakterie -og muggvekst samt fjerner lukt.
Bakepulver har også en skureeffekt blandet med litt vann – slik at det egner seg godt til å skrubbe vaskekummer, badekar og andre overflater som ikke er porøse.

Ha en god og ren jul – som er bra for lommeboka!

Del artikkel