Ida fra «Hele Norge Baker» – For meg har mat og baking alltid handlet om kos og kjærlighet

Den populære matbloggeren elsker søtsaker, men har gitt seg selv én dag i uken der hun får lov til å klikke på matfronten. Hva slags deilig fristelse hun unner seg da, kan du lese her.

Ida baker

Matblogger Ida Gran-Jansen. Foto: John Tøsse Kolvik

Ida Gran-Jansens (28) deilige kaker, så vel som navn, kom på alles lepper etter at hun vant TV 3-suksessen «Hele Norge Baker» i 2013. Etter seieren har hun gitt ut kokeboken «Idas Fristelser» og gjort det stort med bloggen sin.

28-åringen har vært opptatt av mat helt fra hun var liten pike.

– Jeg satt alltid på mors kjøkkenbenk og fulgte med. Helt sikkert fordi jeg viste at jeg fikk slikke bollen, men også fordi jeg det er noe med mat som fanger meg, forteller hun.

Elsker kaker

Ida tror hun har arvet matinteressen fra morens side.

– Fra jeg var en liten jente har jeg fått arme riddere, fleskepannekaker og mors sjokoladelangpanne. Waleskringle og vannbakkels er også noe jeg husker godt fra barndommen. For meg har mat og baking alltid handlet om kos og kjærlighet.

– Spiser du alle kakene du lager selv?

– Jeg elsker kaker, desserter, brød og bakst. Så ja, jeg spiser masse og skulle gjerne levd på det. Men heldigvis så greier jeg å være fornuftig og spiser ikke søtsaker hver dag. Jeg har en dag i uken hvor jeg kan klikke på matfronten. Det er gjerne søndager og da har jeg «pannekakesøndag». Her snakker vi pannekaker som er fylt med salt karamell og melkesjokolade!

Karamell til dessert

Det sier seg selv at det blir mye kake til overs. Heldigvis elsker hun å mate vennene sine.

–  Jeg er en selverklært «feeder». Når venner og familie liker det jeg lager så blir jeg glad, sier Ida med et smil, som har karamell som sin ultimate favoritt.

– Hvis jeg er ute og spiser og det står karamell på menyen så er det det jeg velger til dessert. Spesielt om det er salt karamell, halleluja!

Ida takker «Hele Norge Baker» for suksessen som blogger og kokebokforfatter.

– Det var helt fantastisk. Hadde jeg ikke vært med på den reisen så hadde jeg heller ikke vært her jeg er i dag. Jeg gikk på BI og skulle bli økonom, det skjedde ikke. Og er det noe jeg er glad for så er det nettopp det. Jeg er så utrolig takknemlig og stolt over at jeg har klart å komme meg dit jeg er i dag. Spesielt blant alle andre flinke bloggere og gründere der ute, sier 28-åringen.

Pavlova til 17.mai

– Jeg tror at så lenge man har en pasjon for det man driver med så kommer man langt. Jeg ville ikke jobbet med noe annet. Det har krevd noen år med hard jobbing og berg-og-dal-baner. Men når det først begynte å løsne så er det hele verdt det.

– Du lager jo 17.mai-oppskrifter for Rema 1000. Hva skal du selv på den store dagen?

– Jeg skal på 17.mai-frokost hos en venninne. Det har vennegjengen hatt som tradisjon i alle år. Vi er vel 40 stykker på en slik frokost så her blir det livat! Jeg skal lage pavlova tenker jeg, det er jo en klassiker til 17.mai, og siden noen av jentene har glutenallergi så passer pavlovaen fint. Jeg gleder meg!

Del artikkel