Husk å følge handlevettreglene i påsken

I år er det ekstra viktig å planlegge påskehandelen i god tid og vise hensyn når du handler. Handlevettreglene hjelper deg til å gjøre påsken tryggere for både deg og de som er på jobb.

I år er det ikke fjellvettreglene som gjelder, men handlevettreglene. Det er ekstra viktig å planlegge påskehandelen tidlig, slik at man sprer handlingen utover. På den måten bidrar du til å unngå at mange mennesker samles i butikkene samtidig for å handle.

Følger du handlevettreglene blir påsken tryggere for deg, andre kunder og våre ansatte. 1000 takk for at du viser hensyn!

Handlevettreglene

 1. Planlegg påskehandelen
  Husk å planlegge påsken tidlig i år, slik at du bidrar til å spre handlingen utover og unngår at mange mennesker er i butikkene samtidig.
 2. Hold avstand
  Ha minimum 2 meter avstand til både kunder og ansatte når du handler.
 3. Vask hendene
  Husk å vaske hendene med såpe og vann både før og etter handleturen. Bruk desinfeksjon ved behov. Unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe.
 4. Vend i tide
  Hold deg hjemme dersom du er syk eller i isolasjon.
 5. Bruk munnbind
  Bruk munnbind dersom det ikke er mulig å holde minimum 2 meter til andre
 6. Ikke ta på varer
  Unngå å ta på varer du ikke skal kjøpe selv.
 7. Betal kontaktløst
  Bruk kontaktløs betaling hvis du kan, da bidrar du til å minske risikoen for smitte via kontaktflater i butikken. Du kan bruke kanten på bankkortet til å bekrefte kjøpet.
 8. Følg rådene fra helsemyndighetene, både de nasjonale og de lokale i din kommune.

 

La oss sammen gjøre påsken så bra vi kan og ta vare på hverandre.

God påske!

Del artikkel