Mye har skjedd i den norske kyllingnæringen de siste årene, spesielt når det gjelder dyrevelferd. Ifølge Dagbladets smakstest er kylling fra Stange Gårdsprodukter et godt valg både når det gjelder smak og hvis du er opptatt av hvordan dyrene har hatt det.

En skikkelig god kylling til en veldig god pris

Hel landkylling fra Stange trillet terningkast fem, og havnet på en god andreplass da Dagbladet smakstestet hel kylling. Produktet fikk i tillegg skryt for sin lave pris.

– Denne kyllingen er gyllen, saftig og fristende, og dufter godt. Teksturen er god, den har litt mer å tygge på enn de fleste andre kyllingene i testen. Den smaker også godt, og det er ikke mye som skille denne fra testvinneren. En skikkelig god kylling til en veldig god pris, skriver Dagbladet.

Sulten?

Plass til å bruse med fjærene

Alle kyllingene fra Stange Gårdsprodukter får tid til å vokse seg store og har rikelig med plass til å leke med miljøberikelser som vagler og halmballer. De spiser et naturlig, spesiallaget fôr bestående av mais, havre, hvete, raps og åkerbønner. Dette er suksessoppskriften bak produktene fra Stange.

– Kjøttet får en helt annen tekstur hos kyllinger som har fått lov til å vokse sakte, og blir mye mer spennende å spise, skriver Dagbladet.

Les også: Solvinge løfter dyrevelferden ved å bytte kyllingrase til Hubbard.

Slik tilbereder du hel kylling:

Varm ovnen til 200 °C varmluft. Dytt hvitløk-, persille- og sitronblandingen inn i kyllingen. Legg kyllingen i en ildfast form og pensle den med salt smør på alle sider. Sett kyllingformen midt i ovnen og stek i 50-55 minutter. La kyllingen hvile i 15 minutter før servering. Server med en god salat, ovnsbakte grønnsaker eller stekte poteter.

Skal du grille? Et tips er å partere kyllingen i mindre deler slik at den blir enklere å håndtere på grillen. Se flere tips til hvordan grille kylling her.

Se flere oppskrifter med hel kylling: