Gull til Nordfjordkjøtt i NM i Kjøttprodukter 2014
Nordfjordkjøtt kjempet seg til gullmedaljer i den store finalen i NM i Kjøttprodukter som gikk av stabelen 22. mai. Nordfjordkjøtt får du kjøpt i alle REMA 1000 sine butikker!

King Size grillburger fikk gullmedalje i burgerkategorien.
Baby Back Ribs fikk gullmedalje i spareribskategorien.
Proffe smaksdommere fra kjøttbransjen har i løpet av tre dager smakt seg frem til Norges beste kjøttprodukter.
Under bedømmingen er det vurdert råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.
Mesterskapet arrangeres en gang i året, og har fokus på grillmat og julemat annen hver gang.
Til årets konkurranse var det påmeldt rundt 500 produkter. Av disse var 153 grillprodukter, mens 193 var pølser.
Alle resultatene kan du lese her.
Baby Back Ribs med grillede poteter, bbq saus og ranch dressing
Saftige og søte baby back ribs trenger kun oppvarming.
Og mens kjøttet grilles 20 minutter på indirekte varme, griller du ferdig potetene. Ekstremt enkelt – veldig godt!
Dette trenger du:
700 g Baby Back Ribs
4 ss Bbq saus
2 ss Honning
Grillede poteter
1 ss Seasoned salt
400 g Poteter, løsvekt
1 neve Persille
1 dl Olivenolje
Tilbehør
1 stk Ranch dressing
Slik gjør du, trinn for trinn
Trinn 1
Bland sammen 4 ss BBQ Sauce og 2 ss honning i en liten gryte. Rør godt til sausen så vidt koker opp og sett til side. Pensle Baby Back Ribs-stykket med honningblandingen, pakk dem i aluminiumfolie, og legg dem på indirekte varme til kjøttet er gjennomvarmet (15 – 20 minutter). Legg ribbestykket på en skjærefjøl og skjær opp i stykker mellom beina.
Trinn 2
Kok poteter knapt møre i lettsaltet vann og del dem i båter. Krydre med Seasoned Salt, vend dem i litt olivenolje og grill til de får fin farge. Vend dem i god olivenolje og hakket persille etter grillingen.