Visste du at plast er et materiale som er lett å gjenvinne? Å øke graden av resirkulert plast i emballasjen er et viktig tiltak for å hindre at det lages ny, og på den måten redusere det totale miljøfotavtrykket. Grans Bryggeri har derfor tilbudt produkter med gjenvunnet plast i emballasjen siden 2013.

Denne endringen tilsvarer 550 tonn mindre produksjon av ny plast hvert år.

Gjenbruk i alle plastflasker fra Grans Bryggeri

De aller fleste produktene i plastflaske fra Grans Bryggeri har minimum 50% resirkulert plast i emballasjen, noe som tilsier 98,7% av volumet i dag. Det betyr at uansett hvilken Grans-brus du foretrekker, så velger du flasker som har levd flere liv.

LES OGSÅ: Mindre plast rundt REMA 1000s scampi og skalldyrmiks

Mer gjenvunnet plast i varer fra REMA 1000

Det er ikke kun produktene fra Grans Bryggeri som benytter mer miljøvennlig emballasje. Vi jobber med å finne den mest bærekraftige emballasjeløsningen i alle våre egne produkter.

Målet er å redusere bruken av plast der det lar seg gjøre, øke graden av gjenvunnet materiale og gjøre det enklere for kundene våre å resirkulere emballasjen etter bruk.

LES OGSÅ: Se etter disse merkene for å velge produkter med mindre plast

Arbeidet med emballasje er blant annet noen av tiltakene vi gjør for å nå målet om å redusere bruken av plast med 37 prosent innen utgangen av 2020.

Pant flaskene etter bruk

Når du kildesorterer flaskene dine etter bruk, sikrer du at emballasjen kan brukes igjen, og igjen. Alle produktene fra Grans kan kildesorteres. Du trenger ikke skylle flasken, og korken kan sitte på.

Gjennom pantesystemet i Norge har flasker fra Grans Bryggeri fått nye liv i flere år. Ved hjelp fra deg kan vi sikre at de får flere.

Produkter fra Grans Bryggeri finner du i alle REMA 1000 sine butikker.