Fremtiden til REMA 1000 er samlet for første gang

54 spente REMA-Talenter er i gang med skoleåret.

Årets-talenter-2015

Hvert år tas 40-50 hyggelige og dyktige REMA 1000-medarbeidere opp til REMA-skolens TALENT-program. Dette er en gruppe ambisiøse, motiverte og engasjerte mennesker med ett felles mål: et sterkt ønske om å lede og drive sin egen REMA 1000-butikk. I år er det flere talenter enn noen gang, og det er en stor andel jenter i kullet.

Ansvarlige kjøpmenn

Nok et skoleår er i gang for nye talenter som skal drifte de beste REMA 1000-butikkene i fremtiden.
Som alltid består pensum blant annet av økonomi, personalledelse, IT-verktøy, produktsortiment og rekruttering.
Men fremtiden i dagligvarebransjen vil være annerledes enn det vi opplever i dag, og som en stor aktør må man være sitt ansvar bevisst.
Derfor er det i år fokus på hvordan man som kjøpmann kan bruke det å være miljøbevisst og ansvarlig til sin fordel.

Rolle i lokalmiljøet
REMA-skolens kursholdere er opptatt av at talentene skal forstå hvorfor REMA 1000 tar ansvarlige valg for fremtiden. Ved å øke forståelsen for hvilke tanker som ligger bak, vil fremtidige kjøpmenn ha en bedre verktøykasse for å drifte sine butikker.
Det er viktig for kjøpmannen å finne sin rolle i lokalmiljøet, og ta riktige valg for kundene sine basert på hva som ligger hans eller hennes hjertet nærmest, og hvem han eller hun ønsker å være.
Kjøpmannen har også store muligheter for å påvirke kundene sine til å ta sunne valg – ved å ha en flott frukt- og grøntavdeling og en fiskedisk med ferske og fristende lokale fiskeprodukter.
Denne påvirkningskraften er spennende for talentene å oppdage.

Å utgjøre en forskjell
De sporsonater REMA 1000 har får også mye av skoletiden til talentene – og målet er at de skal forstå hvorfor de støttes, og hva REMA 1000 kan lære av dem.
For å gjøre en forskjell ønsker REMA 1000 å skape gode relasjoner med samarbeidspartnere som er eksperter på sitt felt. Det være seg Regnskogfondet, Dyrevernalliansen eller Thor Hushovd.
De sosiale aspektene ved aktiviteter som REMA 1000 Sjøcamp og samarbeidet med Geitmyra Matkultursenter er viktige å forstå for å se helheten. Og ikke minst viktigheten av å fronte palmeoljesaken og hvorfor en liten aktør i verdenssammenheng faktisk kan utgjøre en forskjell for regnskogene ved å regulere og endre produkter som selges i REMA 1000.

Morgendagens kunde vil forvente mer av sin kjøpmann. Nå har årets talenter et fortrinn for å kunne bedre forstå hva som blir viktig som REMA 1000-kjøpmann i fremtiden.

Lyst til å bli TALENT? Søk her!

Del artikkel