Det unike samarbeidsprosjektet mellom Røde Kors Ungdom og REMA 1000 mottok den gjeve prisen fra Sponsor- og Eventforeningen den 31. januar 2018. I samme kategori var Norwegian, Trønderenergi, Bislett Alliansen og Aktiv Eiendomsmegling nominert.

I juryens begrunnelse står det:

Med fokus på mestring, tilhørighet og involvering er Årets Samfunnsengasjement med på å løse en stor samfunnsutfordring. En felles interesse for å gjøre en forskjell har utvidet horisonten til samarbeidspartnerne, som har sett nye muligheter til å knytte ulike sponsoratet sammen. Dette har resultert i et inspirerende prosjekt med god måloppnåelse.

– REMA 1000 ønsker å være en bidragsyter i det viktige integreringsarbeidet. Fotball har et universelt språk som bringer folk sammen på tvers av kultur og landegrenser og vi er stolte av å kunne bidra i dette prosjektet, sier Vidar Riseth, sponsorsjef i REMA 1000.

Se nettserien om fotballaget lengre ned i artikkelen

Trenes av “Myggen”

Stolte vinnere: Sjef for miljø og samfunnsansvar, Kaia Andresen, Sponsorsjef Vidar Riseth, trener Erik Mykland, prosjektleder for Røde Kors, Ann Christin Håland og trener Choi Tenold, er stolte over hva ungdommene på Fotballkompis-laget klarte å utrette.

Trenerteamet er Rolf Choi Tenold og tidligere landslagsspiller Erik «Myggen» Mykland. Tenold forteller at tilbudet har vært svært populært.

– Vi kunne startet ti lag hvis vi hadde hatt kapasitet. I første omgang har vi startet to lag der et av disse deltar i Norway Cup. Samholdet i laget er svært godt og vi ser frem til å delta i verdens største fotballturnering, sier Tenold.