Ansvarlighet og bærekraft har lenge vært et satsingsområde for REMA 1000 og vi har gjort mange og store tiltak for å redusere vårt klimaavtrykk. For å gjøre dette må vi derfor se på hele verdikjeden, fra jord til bord. REMA Distribusjon har gått til innkjøp av flere elektriske kjøretøyer som et ledd i denne satsingen, sier Synnøve Gautesen Berg som er Direktør for Ansvar og Bærekraft i REMA Distribusjon.

Sjåførene Jens Kyrre Anthonsen og André Skuterud fra RD Transport var fornøyd med første tur med den ny elektriske trekkvognen.

I forrige uke gjorde REMA Distribusjon sin første levering med deres første elektriske trekkvogn. I tillegg har de bestilt tre elektriske skapbiler som forventes å stå klare i løpet av 2023. Disse nyanskaffelsene vil være et viktig skritt i å redusere klimapåvirkningen til REMA Distribusjon.  

Tung satsing på bærekraft 

Over 85% av utslippene til REMA Distribusjon er knyttet til transport. Det å skifte ut alle fossile kjøretøy vil derfor føre til en betydelig reduksjon i selskapets utslipp. Ni biogass-kjøretøy er allerede driftsatt, med ytterligere fire i bestilling. Med de nye elektriske kjøretøyene vil REMA Distribusjon i 2024 derfor ha hele 17 fossilfrie kjøretøy.  Sammen med togtransport, som vi allerede benytter oss av i dag, vil disse investeringene bidra til vårt mål om klimavennlig levering av varer til våre butikker og distribunaler innen 2030.