Fire av ti foreldre vil ha variasjon på grillen: Barna trenger ikke alltid spise pølser
Undersøkelsen, som er utført av Opinion på vegne av REMA 1000, forteller at småbarnsforeldre gjerne vil ha tips til hvordan grillmaten kan gjøres mer variert for hele familien. Undersøkelse viser at nesten tre av ti foreldre ofte må lage annen grillmat til barna sine, enn den de spiser selv.
Selv om pølser er en favoritt, trenger det ikke være noe barna spiser hver gang grillen er i bruk. Variasjon er ikke bare viktig for smaksløkene, men også for å sikre at barna får i seg en rekke næringsstoffer.
Rune Alexander Nilsen
Det finnes smarte tips for de som ønsker å tenke utenfor pølsepakken og gjøre grillingen litt mer spennende for de små. Rune Alexander Nilsen fra det norske grillandslaget er selv pappa og har flere ganger tilberedt grillmat til sine barn, som ikke bare er pølser. Her kommer noen tips for å gjøre grillmat både mer spennende og gøy:
1. Grillspyd med fargerike ingredienser
Barn elsker ting som ser morsomme ut. Lag grillspyd med en blanding av kylling, fisk, grønnsaker og til og med litt frukt som ananas eller mango. La barna være med å tre på ingrediensene – det gjør måltidet mer personlig og spennende!
2. Mini-burgere
I stedet for pølser, hvorfor ikke prøve små, hjemmelagde burgere av kylling eller fisk? De kan krydres mildt og serveres med små burgerbrød og massevis av friske grønnsaker.
3. Grønnsaker på grillen
Grønnsaker blir søte og deilige når de grilles. Prøv maiskolber, paprika, squash og søtpotetbiter. Server dem med en god dipp, for ekstra smak.
4. Fiskepakker
Lag små foliepakker med fisk, grønnsaker og litt smør eller olje. Barna kan være med å pakke dem, og så er det bare å legge dem på grillen og vente på deilig, saftig resultat.
5. Lag en grillbuffet
Sett frem ulike grillalternativer og la barna velge selv. Når de får frihet til å plukke og mikse, blir det ofte mer spennende å prøve nye ting.
6. Pizza på grillen funker utmerket
Kjøp en ferdig pizzabunn og topp den med alt barna ønsker. Blir ikke enklere og bedre enn det.
– Prøve å involvere barna i matlaging, da er det lettere å få det til å spise det de har laget, avslutter Rune Alexander Nilsen.