Arbeidet med å bytte ut engangsartikler i plast med mer bærekraftige alternativer har for lengst startet hos REMA 1000. I 2018 lanserte vi bomullspinner med kjerne av papp, og høsten 2019 var det engangsbestikk som stod for tur.

Bestikk av maisstivelse

Nå finner du gafler, kniver og skjeer laget av maisstivelse i alle våre butikker. Bio-bestikket tåler både oppvask og oppvaskmaskin, og kan gjerne brukes flere ganger. På den måten ønsker vi å motivere til gjenbruk og mindre kjøp av engangsbestikk.

Samtidig har vi fjernet plastbelegget på REMA 1000 papptallerkener, slik at de blir enklere å resirkulere. Tallerkenene kan nå gjenvinnes via pappavfallet.

Les også: Denne posen er laget av planter

Sugerør i papp

Alle plastsugerør er nå byttet ut i en variant laget av papp. Denne endringen alene sparer miljøet for 10 millioner plastsugerør og 5 tonn mindre plast i året.

Mål om å kutte 1500 tonn plast

Alle må trå til når vi står overfor globale miljøutfordringer som plastforsøpling og unødig plastbruk. REMA 1000 har derfor satt seg som mål å kutte 1500 tonn plast innen utgangen av 2020.

Tiltak som å finne mer bærekraftige alternativer til plastartikler er en av måtene vi skal oppnå dette på. Innen utgangen av 2019 hadde vi blant annet kuttet 745 tonn plast på egne merkevarer.

Les også: Historisk plastkutt fra REMA 1000