En hyllest til det ordentlige

Kjeldsberg er det lille kaffebrenneriet som er lidenskapelig opptatt av å utvikle ordentlig god kaffe.

Godt håndverk og ansvar går hånd i hånd

Kjeldsberg er det lille kaffebrenneriet med 13 flinke mennesker som er lidenskapelig opptatt av å utvikle ordentlig kaffe for folk flest. Historien om Kjeldsberg begynner i 1856. Rasmus Flor Kjeldsberg åpnet sin første kolonialbutikk i Trondheim, og kaffe var ett av hovedproduktene. Kjeldsberg forstod hvor viktig det var at kaffen var av høyeste kvalitet, derfor ble de importerte varene valgt med omhu.

Gjennom mer enn hundre år ble kaffen brent hos forskjellige lokale brennerier i Trondheim. Kjeldsberg har en unik plass i REMA 1000 sin historie. Det var Francis Kjeldsberg som hjalp Odd Reitan med å etablere kjeden ved oppstarten på 70-tallet. Francis Kjeldsberg hadde tro på Reitan, og Kjeldsberg ble etterhvert engrosleddet til REMA 1000. Kjeldsberg fikk med det landsdekkende distribusjon.

Ny reise for Kjeldsberg

Høsten 2015 legger Kjeldsberg ut på en ny reise – sammen med REMA 1000.

– Vi ønsker å tilby forbrukeren norskprodusert, unik kaffe med gode smaker, forklarer produktsjef Line. Kaffen fra Kjeldsberg er et godt håndverk som er utviklet av kaffekjennere. Men vi ønsker å gjøre det enklere for forbrukeren å finne frem til sin favorittkaffe. Vi skal derfor ta tilbake den gule posen som kvalitetssymbol, og fortelle den spennende historien til Kjeldsberg som startet i 1856, forteller hun.

Les mer om Kjeldsberg.

Hele produktserien blir lansert med nytt design og rullet ut i butikk i løpet av året. Det kuttes ned på antall spesialprodukter – nå skal filterkaffen få sin renessanse. For å gjøre det enkelt for kundene å velge rett kaffe i butikken skal det bygges opp en ny symbolikk på posene, og i butikkhyllen. Det skal bli enklere å forstå hvordan du kan lage ordentlig god kaffe.

Hverdagskaffen

Akkurat som Gunn Hege og Line hver dag gjør en ordentlig god jobb for at du skal få et godt utvalg av ordentlig god kaffe til en god pris på REMA 1000, ønsker de at alle andre også skal få nyte den gode Kjeldsbergkaffen gjennom arbeidsdagen.
– Kaffe har en sentral plass i den norske hverdagen, og vi ser at spesielt på arbeidsplassen er kaffe en viktig del av både arbeidet og det sosiale. Vi ønsker at kaffen du får på jobb skal være den aller beste, sier Gunn Hege Berg.

Filter fortjener fremsnakk

– Kaffe er som vin sier Line, – det er relevant for mange, og man kan aldri bli utlært. Det er spennende å få være med på å utvikle kaffemarkedet, og sammen med Kjeldsberg utvikle et sterkt merkenavn videre.

Gunn Hege slår et slag for filtermalt, og drikker mye kaffe på jobb.

– Filtermalt har fått en litt kjedelig fremstilling den siste tiden – det er på en måte ikke trendy nok, litt gammeldags. Dette vil jeg gjøre noe med! Ingenting slår nytraktet filterkaffe – og det er en allround kaffe som passer for alle. Ingen kapselmaskin kan lage kaffe så godt som en tradisjonell kaffetrakter, smiler Gunn Hege.

Gunn-Hege-og-Line_Kjeldsberg

UTZ for god kaffe

Ikke bare er det viktig for REMA 1000 at norske arbeidsplasser serverer god kaffe. Det er også viktig at arbeidsplassen som produserer kaffen har gode arbeidsvilkår. Derfor er all kaffen fra Kjeldsberg UTZ-sertifisert eller Fairtrademerket. UTZ Certified er en merkeordning og et program for bærekraftig jordbruk som ble lansert i 2002. UTZ betyr god på mayaspråk. Gjennom UTZ-programmet lærer bøndene å dyrke frem bedre avlinger, generere mer inntekter og skape bedre muligheter, samtidig som miljøet ivaretas og jordens naturressurser sikres.

Kjeldsberg var første aktør blant de fire store kaffeaktørene til å sertifisere all kaffe.

Les mer om merkeordningen 

Del artikkel