– Innom er spesialtilpasset livet i byen. Vi skal dekke flere behov på ett og samme sted for folk som er på farta, sier Havva Kara.

Hun er daglig leder for Innom, den nye butikken som har flyttet inn på Grünerløkka i Oslo. Innom er en helt ny type butikk som kombinerer det beste fra dagligvare, bakeri og on the go-produkter.

– Mange som oppholder seg på Løkka trenger en god og sunn lunsj uten at det koster skjorta. Vi har freshe vegetarmåltider, vår egen sushi og digge varmretter som Mac and cheese og grillet kylling som du kan ta med deg ut i parken eller hjem fra kontoret, sier Kara. 

– Trenger du brød, tannkrem og Zalo, kan du plukke med deg det i samme slengen. I en travel hverdag tror vi folk vil sette pris på å få alt på ett sted.

Spesialtilpasset vareutvalg

Konseptet, som er helt nytt i det norske markedet, og tar med seg det beste fra ulike verdener:

  • Matbutikk: 3000 dagligvarer til lave priser.
  • Convenience: Om lag 80 spiseklare ferdigretter og sunn snacks. Blant annet pokébowls, wraps, salater, smoothier, havregrøt og påsmurte baguetter.
  • Bakeri: Eget bakeri i butikken med over 50 ulike brød og bakevarer.

Nykommeren har overtatt lokalene i Thorvald Meyers gate 23 A, som de siste 23 årene har huset en populær REMA 1000. Innom har et klart slektskap til REMA-konseptet, og rendyrker butikkjedens velkjente filosofi: «Det enkle er ofte det beste».

Det nye konseptet skal i større grad tilpasse vareutvalget til lokale behov og kjøpemønstrene i nabolaget.

– Her på Løkka er kundene blant annet veldig opptatt av kald drikke og vegetarprodukter. Derfor prioriterer vi et godt sortiment øl og kald drikke, en innbydende frukt og grønt-avdeling og vegetariske, veganske og økologiske produkter. Fordi nabolaget vårt vil ha det, sier Kara.

Tett på nabolaget

Underveis skal Innom lytte til responsen fra naboene som bruker butikken, og tilpasse seg behovene deres i størst mulig grad, forteller hun.

Produkter som bare blir stående i hylla, er det ingen vits i å fortsette med. Det er uinteressant for kundene og fører til matsvinn og negativt miljøavtrykk. Vi skal drive ansvarlig og bærekraftig.

Å handle på Innom skal være enkelt, effektivt og og til lave priser. Det tror hun passer bra for de som bor på Grünerløkka. 

Vi skal være butikken på hjørnet som du kan stikke innom tidlig og sent. På vei til jobb, på vei hjem fra trening, på vei til parken eller vorspiel. Jeg gleder meg til å ta imot naboene våre! sier Kara.