Det skal være trygt å handle hos REMA 1000. Vi følger til enhver tid anbefalinger fra norske Helsemyndigheter og lokale råd, og vurderer fortløpende tiltak ved behov. Blant annet har vi  innført ekstra renholds- og smitteverntiltak i alle butikker, lagre og kontorer.

REMA 1000 fortsetter å holde åpent og har mer enn nok varer til alle våre kunder.

Økt renhold

Vi har ekstra fokus på god hånd- og vaskehygiene i butikker, kontorer og lagre. Blant annet vaskes eller desinfiseres alle butikkens kontaktflater flere ganger daglig, som vogner, kurver, håndtak, bankterminaler, tastaturer, brødklyper og smågodtskjeer.

Samtidig legges det til rette for at de ansatte får vasket hendene hyppig.

Vi holder avstand

Du finner gulvklistremerker i alle våre butikker for å minne deg på å holde avstand til andre som handler. I tillegg har vi plakater både ved inngangen og i kassaområdet, som oppfordrer til å holde avstand og hva du kan gjøre for å forebygge smitte når du handler.

Ved behov begrenser vi antall besøkende i butikkene for å sikre at det er mulig å holde nødvendig avstand. Merk at noen kommuner kan ha strengere krav, og at enkelte butikker forholder seg til lokale regler.

Munnbind ved behov

Vi følger både nasjonale og lokale myndigheters anbefaling hva gjelder bruk av munnbind. Våre ansatte skal bruke munnbind dersom det ikke er mulig å overholde to meters avstand til andre. Det samme gjelder for kundene. Vår hovedprioritet er fortsatt å tilrettelegge for at man kan opprettholde god nok avstand når man er på jobb eller handler.

Siden mars har både ansatte og kunder vist at de klarer å holde god avstand til hverandre og vi har ikke hatt problemer med smitte i butikk.

Plexiglass i kasseområdet

Alle våre butikker har montert plexiglass i kassene ved  betalingsskjerm og i pakkestasjonen for varer ved behov. Formålet er å gjøre det enklere for både de ansatte og kunde å holde god nok avstand under hele butikkbesøket.

Ingen grunn til hamstring

Dagligvarebutikkene vil holde åpent og fyller daglig på med varer slik at du får tak i de produktene du trenger. Det er ingen grunn til hamstring. Vi oppfordrer alle til å vise omtanke når de handler, slik at ingen trenger å møte tomme hyller.

Slik bidrar du til å forebygge smitte

Avstand og god håndhygiene reduserer smitte ved alle luftveisinfeksjoner. Les mer på FHI sine sider her.

  1. Vask hendene ofte. Vask gjerne hendene grundig før og etter butikkbesøket.
  2. Bruk papirlommetørkle hvis du må nyse eller hoste, eventuelt albuekroken. Vask alltid hendene etterpå.
  3. Bruk hånddesinfeksjon dersom du ikke har mulighet til å vaske hendene.
  4. Hold god avstand til andre. Ha minimum 1 meter avstand fra andre, også når du handler.
  5. Hold deg hjemme hvis du er syk, i isolasjon eller karantene.