Konseptet «Middag under hundrelappen» har blitt en rask og enkel middagsfavoritt i norske hjem. For å gjøre det enda enklere for deg å ta gode valg når du handler, jobber vi med å redusere plastemballasje der vi kan, øke graden av gjenvunnet materiale og gjøre det enklere å resirkulere.

80% gjenvunnet plast i pakningen

Scampi og skalldyrmiks er blant de første produktene vi lanserer hvor det er jobbet med alle tre områdene. Plastemballasjen er godt redusert og hele 80% av emballasjen er laget av gjenvunnet plast. Denne endringen alene vil spare miljøet for produksjon av 14 tonn plast i året.

Hvis du lurer på hvilket tidligere liv emballasjen har hatt, kan du se påskriften «I used to be a bottle» på siden av pakningen, hvis du kikker godt etter.

Mål om kun bærekraftig emballasje i fremtiden

Dette arbeidet er et av tiltakene for å nå målet om å redusere plasten med 37 prosent innen utgangen av 2020, og kun benytte bærekraftig emballasje i fremtiden.

Plastforsøpling er en av de største miljøutfordringene verden står overfor i dag, og som flere av kundene våre engasjerer seg i. Det er derfor viktig for oss i REMA 1000 å ta gode valg hva gjelder plast og emballasje.

LES OGSÅ: Slik jobber vi med plast og emballasje

Gi plasten flere liv

Samtidig lanserer vi tre nye miljømerker, slik at du enkelt skal finne de produktene hvor vi har jobbet med emballasjen. Både scampi og skalldyrmiks blir å finne med de nye miljømerkene. Hele emballasjen kan resirkuleres som plast etter bruk. Les gjerne mer om resirkulering på Grønt Punkt sine sider her.