Dette vil vi barna ha i matpakken!

Si farvel til halvtomme matbokser. Hundre barn har sagt sin mening om hva de vil ha med i sekken på lange skoledager.

På magisk vis kan matpakken bli sunn og god

web_matpakkemagi

Riktig mat og drikke har mye å si for humør, konsentrasjon og læringsutbytte. Under REMA 1000 Sjøcamp arrangerte REMA 1000, i samarbeid med klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius, en matpakkekonkurranse for å lære barna mer om smarte og gode lunsjalternativer. Deltagerne fikk velge mellom ulike råvarer og resultatet ble fargerike og smakfulle matpakker, proppfulle av god næring for barn i vekst. Alle barna på campen fylte også ut et spørreskjema som kartla ønskene barna hadde for matpakken i skolehverdagen.

120815_fausko_aktivcamps_blommenholm_onsdag-24

Glade barn på REMA 1000 Sjøcamp lager smoothie.

Smoothie – en god kilde til fem om dagen
Smoothie av frukt og bær var spesielt populært og førstevalget for barna på campen. Ved å tilsette havregryn eller nøtter samt en proteinkilde som kesam, yoghurt eller cottage cheese metter smoothien godt. Smoothie kan også være en kilde til frukt og grønt ved siden av en brødskive med godt pålegg.

Smart mellommåltid
Oppkuttet frukt og grønt var også en stor favoritt. Frukt, bær og grønnsaker inneholder forskjellige næringsstoffer, og en tommelfingerregel er å velge råvarer med ulike farger. Gulrot, agurk, tomat og paprika er grønnsaker som er enkelt å ta med i matboksen. Sammen med oppkuttet frukt og fargerike bær er dette en god kilde til antioksidanter som passer bra som et mellommåltid når magen rumler på slutten av dagen.

Fiber til små mager
Den allsidige brødskiven var også noe barna satte pris på å ha med seg på skolen. Sammen med pålegg som gulost, skinke, salami og leverpostei er dette en matpakke som gir godt med fiber og protein. Tilsettes det fargerikt tilbehør som paprika, agurk eller tomat tilføres matpakken også viktige vitaminer og mineraler. Andre fiberrike alternativer er polarbrød eller hjemmelagde knekkebrød.

En matpakke kan gjøres spennende og sunn på mange måter – og det trenger ikke å ta lang tid på morgenen! Over halvparten av barna kunne fortelle at de laget matpakken sin selv og at de setter pris på alternativer som gjør det lett å lage en god, mettende og fristende matpakke.

Barna på REMA 1000 Sjøcamp var ikke i tvil – en sunn og god lunsj starter med en sunn og god matpakke,  og med enkle grep kan den gjøres både fargerik, smart og god!

120815_fausko_aktivcamps_blommenholm_onsdag-55

Lær mer om hvordan du kan lage spennende matpakker i VG.

Del artikkel