Dette har Thor Hushovd i kjøleskapet

Den tidligere sykkelproffen er opptatt av et sunt kosthold, både for seg selv og familien. Lurer du på hva han har i kjøleskapet? Her får du svaret!

Thor Hushovd

I fjor sommer la Thor Hushovd sykkelkarrieren på hylla, og like etter ble det kjent at han har inngått avtale med REMA 1000. I disse dager sykler 38-åringen land og strand sammen med spreke og sykkelinteresserte nordmenn. 4.juni går turen til Bodø.

– Jeg gleder meg veldig. De to turene jeg allerede har syklet har gått veldig bra, det har møtt opp masse barn og unge. Det er ingen tvil om at det er god rekruttering i sykkelsporten og at folk er positive og glade, skryter han.

Thor nyter til vanlig varme dager i lilleputtstaten Monaco, sammen med kona Susanne (40) og barna Isabel (7) og Niklas (3).

Lager sunn middag
Hele familien er opptatt av et sunt og variert kosthold.

– Jeg og Susanne spiser sunt, og når man har små barn så er det naturlig at de venner seg til det samme kostholdet som de voksne. De siste årene har min kone blir veldig opptatt av bioprodukter, naturlige råvarer uten tilsetningsstoffer. Så det spiser vi mye av.
Jeg tenker på hva jeg spiser hver dag, og det bør alle sammen gjøre. Uansett mål, å gå ned i vekt eller ikke, så er det fornuftig å spise sunt.

– Hva har du i kjøleskapet hjemme?

– Vi har alltid pålegg til barna, som for eksempel syltetøy, skinke og ost, mye egg, laks og kylling, friske grønnsaker og masse vann. I tillegg pleier vi å ta med oss brunost fra Norge!

Det er Thors kone som tar seg av familiens handletur, men den tidligere sykkelproffen lager gjerne middag innimellom slagene.

Grillmester Hushovd
– Da lager jeg maten helt fra bunn, og følger en oppskrift til punkt og prikke. Og så har jeg blitt veldig glad i å grille, da legger jeg på noe godt kjøtt eller gode grønnsaker. Å fyre opp grillen, steke et kjøttstykke og toppe det med et glass vin, da koser jeg meg, sier Thor.

– Vi kan i teorien grille hele vinteren, når sola er fremme i januar og februar så er det deilig å sitte ute.

Selv om barna Isabel og Niklas spiser sunt, så er det ikke slik at de blir nektet godteri.

– De spiser vanlig mengder. Ikke for mye, men heller ikke for lite. De får lørdagsgodt, og så er det en evig kamp når de er sultne og går forbi en godtekiosk.  Noen ganger tar vi kampen, og andre ganger ikke, avslutter den tidligere proffsyklisten.

HUSHOVD 2

UT PÅ TUR: ­– Jeg trener annenhver dag når jeg er hjemme. Det har vært deilig å trappe ned. Jeg har aldri vært en treningsnarkoman, jeg har likt å trene, men jeg har alltid sagt at den treningsdagen er når jeg trener!

Del artikkel