Endelig kan vi mange steder i landet tenne grillen og finne frem solkremen – men uansett vær så er grillsesongen her. En undersøkelse REMA 1000 har gjennomført sammen med YouGov bekrefter at det er fortsatt mannen som ofte spiller hovedrollen, når grillsesongen sparkes i gang.

36 prosent av mennene som har besvart undersøkelsen omtaler seg selv som familiens grillmester, mot 11 prosent av kvinnene. Videre svarer 22 prosent av kvinnene at mannen er familiens grillmester.

– Mange nordmenn deler en felles lidenskap for grilling så fort sommervarmen er her, uavhengig av hvem som har ansvaret for grillen i familien, sier Pia Mellbye, Salg- og markedsdirektør hos REMA 1000.

At nordmenn elsker å grille bekreftes av undersøkelsen You Gov har gjort sammen med REMA 1000. Halvparten av befolkningen mener nemlig at grillmat er noe av det beste de vet!

– Det er ingen overraskelse at grilling er så populært i Norge. Nordmenn er glad i å grille fordi det er fin måte å nyte det gode været på, samle venner og familie, spise deilig mat og koble av fra hverdagen, fortsetter Pia Mellbye.

Landslagsdrømmen

De mest lidenskapelige entusiastene står foran grillen fulle av selvtillit og drømmer nok om plass på Det norske Grillandslaget. Men for de aller fleste er det nok en lang vei dit.

Heldigvis kan familiens grillmestere i år slenge «landslagsstemplede» grillprodukter på grillen. Siden 2009 har nemlig REMA 1000 hatt et samarbeid med grillkongen Craig, som er landslagssjefen på Grillandslaget. Craig har i en årrekke hjulpet dagligvarekjeden med å utvikle grillprodukter.

– I år er det første gang vi jobber med hele landslaget, hvor Craig sammen med resten av laget har smakt seg gjennom en rekke produkter. De har bidratt med noen justeringer og har satt sitt godkjent-stempel på et sortiment som de mener gir ekstra god verdi for pengene, avslutter Pia Mellbye.

Les også: Årets beste grillmat, tilbehør og tips

Om Grillandslaget

Det norske Grillandslaget ble etablert høsten 2006 og har representert Norge i grilling og barbecue, både her hjemme og ute i verden. Laget har konkurrert i VM i grill i Memphis hvert år siden 2007 og ingen andre utenlandsk lag har gjort det så bra som Norge.

*Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 15.03-20.03 2023 gjennomført til sammen 1001 CAWI-intervjuer i et landsrepresentativt utvalg bestående av personer som er 18+ år.