Derfor bør du velge plastposer med gjenvunnet materiale | Nyheter | REMA 1000
Hopp til innhold

Derfor bør du velge plastposer med gjenvunnet materiale

REMA 1000 sine nye miljøposer inneholder 80 prosent resirkulert plast. Dette gjør posen blant de mest miljøvennlige alternativene når du skal ta med maten hjem.

Lurer du på hvilket alternativ som er mest miljøvennlig av papirpose, polyesterpose, stoffpose eller plastpose? Du er ikke alene.

Plastposen er en sentral del av avfallshåndteringen i Norge i dag, noe som gjør at de lever minst to liv, og de færreste havner i naturen. Sett i lys av nordmenns posebruk og det totale miljøregnestykket ved produksjon og frakt, viser flere undersøkelser at plastposen er det beste alternativet – så lenge du ikke kaster den i naturen.

Les også: Mindre plast hos REMA 1000

Når det er sagt er plastposeforbruket i Norge høyt, og man anbefaler å bytte ut noe av bruken med handlenett. Da er det bærenett av polyester du skal gå for, ifølge en undersøkelse utført av Miljøbestyrelsen i Danmark. Derfor består REMA 1000 sine handlenett  av 100% resirkulert polyester og er et godt alternativ til bæreposen når du skal velge hvordan du skal frakte varene dine hjem.

Så mange ganger må alternative poser eller nett brukes for å gjøre opp for miljøregnskapet av en plastpose:

Papirpose: 43 ganger
Handlenett av polyester: 35 ganger
Stoffpose av bomull: 7100 ganger
Stoffpose av vanlig bomull: 20 000 ganger
Pose av bionedbrytbart stoff: 870 ganger

3000 tonn mindre plast med nye poser

Vi i REMA 1000 er opptatte av at tiltakene vi gjør skal komme miljøet til gode, både i dag og i fremtiden. Vi valgte derfor å lansere plastposer med 80 prosent resirkulert materiale, fremfor å bytte dem ut med andre alternativer. I tillegg selger vi gjenbruksnett i 100% resirkulert materiale i alle våre butikker.

På den måten sikrer vi god utnyttelse av plasten som allerede er produsert, samtidig som vi reduserer produksjon av ny. Og viktigst av alt, sikrer at plasten blir brukt igjen fremfor å havne i naturen. Samtidig blir det enklere for deg å ta gode valg i butikken.

Ved å bytte til poser med 80 prosent gjenvunnet plast, har vi bare her redusert produksjonen av ny plast med nærmere 3000 tonn i året, og klimautslippene med 7200 tonn CO2e.

Les også: Slik jobber REMA 1000 med å kutte plast

Bæreposene med REMA 1000-logo inneholder nå den høyeste andelen gjenvunnet materiale blant posene i dagligvaremarkedet. Og hvis du resirkulerer dem på nytt etter du er ferdig, ja, da kan de få enda et nytt liv! Kanskje rundt et av våre produkter med resirkulert emballasje?

Stadig flere undersøkelser viser at gjenbruk er det beste for miljøet. Både når det gjelder valg av bærealternativer, men også i produksjon av ny emballasje. Da sikrer man at allerede produsert materiale får flere liv, samtidig som det lages mindre nytt. I EUs strategi for sirkulær økonomi er målet å sørge for at det i større grad benyttes gjenbrukt plast og at mer plast resirkuleres og gjenvinnes for å kunne brukes på nytt. Dette er et mål også REMA 1000 jobber for.

50 øre per solgte pose går tilbake til miljøet

Sammen bidrar vi til mindre plastforsøpling! Hver gang du kjøper en plastpose hos oss, går 50 øre uavkortet til Handelens Miljøfond. Pengene som samles inn går til ulike tiltak for å redusere miljøpåvirkningen fra plastforsøpling, som strandrydding og forskning. Les gjerne mer her.

Mindre plast hos REMA 1000

Nye miljøposer er et av flere tiltak vi gjør for å nå målet om å kutte hele 37 prosent, eller 1500 tonn, plast innen utgangen av 2020. Plastforsøpling er en av de største miljøutfordringene verden står overfor i dag, og nettopp derfor jobber vi for å være en del av løsningen.

Er du interessert i REMA 1000s mål om historisk plastkutt, kan du lese mer her.

Slik handler du mest miljøvennlig:

  1. Velg plastpose dersom du har glemt handlenett.
    Produksjon av plastposer har et lavere miljøregnskap enn andre alternativer. Bruker du i tillegg posen til å kaste restavfallet i, sikrer du at den får flere liv, og ikke minst bidrar du til at den ikke havner i naturen.
  2. Bruk det handlenettet du allerede har hjemme
    Handlenett tåler mer vekt og holder ofte i flere år, men krever mye ressurser å lage. Det beste er derfor å bruke det du allerede har liggende hjemme fremfor å kjøpe nytt. Legg handlenettet i veska eller i bilen, da er du sikker på at du alltid har det tilgjengelig hvis du skulle finne på å ta en spontantur til butikken.
  3. Gjenbruk og resirkuler!
    All forskning hittil viser at gjenbruk er det beste alternativet. For hver gang du har med eget bærealternativ, bidrar du til mindre produksjon av ny plast. Dersom posen eller bærenettet skulle bli ødelagt, kan du resirkulere det slik at materialene kan brukes om igjen til noe annet.

 

I alle REMA 1000-butikker har vi miljøposer bestående av 80 prosent resirkulert materiale og handlenett av 100% resirkulert polyester tilgjengelig. For miljøets skyld.

Del artikkel