Plast blir i hovedsak produsert av fossile kilder, som olje og gass. Men det finnes også alternativer som vi har begynt å teste, slik at vi forhåpentligvis kan skape etterspørsel og sørge for videre utvikling av mer bærekraftige emballasjealternativer.

Grønn plast, eller fossilfri plast, er et alternativ vi tester. Dette er plast som er laget av naturlige, fornybare råvarer, som for eksempel sukkerrør. Utseende er nokså likt, og plasten har samme beskyttende egenskaper som fossil plast.

Denne emballasjen er laget av plantemateriale og har samme beskyttende funksjon som vanlig plast. Grønn Plast kan resirkuleres sammen med plastavfallet ditt.

Fordelen med denne typen bioplast er at den er gjenvinnbar og kan kildesorteres sammen med vanlig plast, i motsetning til komposterbar bioplast.

Les også: Slik blir det mindre plast i frukt- og grøntavdelingen.

Halverer klimautslippene

Denne typen plast kan halvere klimautslippene i forhold til produksjon av fossil plast. Vi har valgt å teste dette alternativet rundt Kolonihagens frøprodukter, noe som betyr at alle frø du kjøper av merket Kolonihagen kommer i emballasje laget av Grønn Plast.

Denne endringen alene sparer miljøet for produksjon av 2,65 tonn plast hvert år.

Les også: Derfor bør du velge plastposer av gjenvunnet materiale.

Slik blir det mindre plast hos REMA 1000

Redusere plast der vi kan, bruke mer gjenvunnet materiale og teste nye emballasjeløsninger er noen av tiltakene vi gjør for å bidra til mindre produksjon av ny plast. Alle produkter merket REMA 1000 er i tillegg uten mikroplast og fri for palmeolje.

Målet vårt er å kutte 1500 tonn plast innen utgangen av 2020, og kun benytte bærekraftig emballasje i fremtiden.

Les også: REMA 1000 kutter engangsplasten.