I starten kan det være litt uvant, men intensjonen er enkel: korken skal bli værende på flasken. Bare vri den opp og vipp korken bakover. Drikken smaker nøyaktig like godt som før.

Hvorfor gjør Coca-Cola dette?

Coca-Cola har gjennom sin World Without Waste visjon satt seg tøffe målsetninger om å samle inn all emballasje de selger innen 2030. Å feste korken til flasken er et av flere tiltak de gjør for å bidra til at mindre plast havner på avveie i naturen. Dette er også i tråd med REMA 1000 sitt mål om å tilby kundene fremtidens mest bærekraftige emballasje i butikkene våre.

De nye festekorkene imøtekommer også EU-direktivet for engangsartikler, som krever at alle engangsflasker må ha festede korker innen 2024. Coca-Cola har imidlertid valgt å gjennomføre denne endringen allerede nå, både i Norge og andre europeiske land.

Les også: Coca-Cola sin overgang til 100% resirkulert plast på alle lokalproduserte flasker

Pantes alltid sammen

De fleste nordmenn er allerede flinke til å pante med korken på, og med de nye festekorkene vil enda færre korker mistes, kastes eller glemmes før panting. Nettopp panting er måten vi alle bidrar til en mer sirkulær verdikjede, der plastflaskene kan brukes igjen og igjen. Med de nye festekorkene vil enda flere korker følge med inn i dette kretsløpet.

Les mer om miljø og bærekraft hos REMA 1000 her.