Pampasbiff fra frittbeitende okser – kun på REMA 1000

Fri tilgang til beite gir både trivsel og kvalitet for oksene på pampasslettene i Uruguay.

PAMPAS-entrecote-AspargesVarlok-45MB

– Dyrene beiter fritt på de naturlige pampasslettene i Uruguay. De har rikelig med plass og lever som frie dyr. Kraftfôr får de ikke, forteller Martina Rabsch, kvalitetssjef i REMA 1000.

I Uruguay er det 400 års erfaring og kultur på storfehold og storfeproduksjon. Antibiotika og hormoner har vært forbudt å benytte siden 1960-tallet.
– Kjøttproduksjon er livsnerven i Uruguays landbruk og er landets største og viktigste næring. Gjennom flere hundre år har bønder og kjøttfebransjen bygd opp en unik kompetanse og satt kvalitet og dyrevelferd i høysete.

Det meste av kjøttvarer på REMA 1000 kommer fra norske bønder, men med importen fra Sør-Amerikas pampas kan butikken også tilby et premiumprodukt fra kjøttrasene Aberdeen Angus og Hereford. Pampasbiffen har stor kjøttfylde og fin marmorering som gir kjøttet den gode smaken. Kjøttet du finner i butikken er ferdig mørnet og klart for grillen. – Dette produktet, som tidligere kun var tilgjengelig i sommersesongen, har blitt så populært at det nå er tilgjengelig i REMA 1000 sine butikker hele året, sier Martina Rabsch.

Slik steker du biff:
Romtemperer kjøttet og dryss salt over biffene (vent med pepperen til kjøttet er stekt, slik at du unngår at pepperen blir brent). Bruk en vegetabilsk olje som tåler høy temperatur. Vent til pannen er skikkelig varm før du legger i kjøttstykkene. Snu kjøttet når du har fått en fin brun stekeskorpe, stek videre og ha i smør. Når begge kjøttsider har fått en fin brunfarge (2 minutter på hver side) kan du la biffene hvile i 2-3 minutter. Les og lær mer om tilberedning her.

Inspirerende biffoppskrifter finner du her. 

 

Del artikkel