Nesten 60 prosent av nordmenn velger ribbe som hovedgjest på julaften. Da er det ikke så rart at vi er ekstra nøye med råvarene akkurat denne høytiden.

Imponerende ribbe

Er du en av dem som kun nøyer deg med det beste, er det Kolonihagens økologiske ribbe du skal velge til jul. Det var nemlig ingen tvil om hvilken som var best da Dagbladet testet fersk og ukrydret ribbe i 2018 og nok en gang tok ribbeseieren med sin fryste variant i 2019. I 2020 stakk ribben av med terningkast 5, rett bak testens vinner.

– Denne ribba ser nydelig ut, både før og etter steking. Det er en meget bra fordeling mellom kjøtt og fett, og kjøttet har en lekker marmorering, skriver Dagbladet i 2020

– Testens beste ribbe imponerer fra første stund. Her stemmer det meste i alle ledd. Ribba dufter behagelig, svoren er perfekt poppet, og fine lag med fett og saftig kjøtt smaker fortreffelig. Denne er i en egen liga, sa smakspanelet i Dagbladet i 2019.

– Denne må være laget av en gris som har hatt det godt, skrev Dagbladets smakspanel i 2018.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med ribbemiddagen 

Fra en gris som har hatt det godt

Det er ikke bare kvaliteten som er unikt for denne ribba. Kolonihagen setter i tillegg høyt fokus på dyrevelferd i alle sine produkter. Dette førte til at Kolonihagen har mottatt Dyrevernmerket på alle sine svineprodukter.

Produktet kommer fra bøndene Kåre, Vidar og Heinrich. Heinrich Jung produserer økologisk frilandsgris, hvor grisene grisene går ute hele året, har god plass og tilgang på gjørmebad. Les mer om Heinrichs gård her.

Økologisk ribbe fra Kolonihagen finner du i et stort utvalg REMA 1000-butikker over hele landet. Ta kontakt med din lokale Kjøpmann dersom du er usikker på om din butikk har produktet inne.

Les også: Spekeloftets urøkte pinnekjøtt trillet terningkast fem av VG

Usikker på hvordan du lager ribbe? Få tips og oppskrifter her.