Best i test: Økologisk ribbe fra Kolonihagen

- Denne må være laget av en gris som har hatt det godt, skriver Dagbladet i sin ribbetest for 2018.

Nesten 60 prosent av nordmenn velger ribbe som hovedgjest på julaften. Da er det ikke så rart at vi er ekstra nøye med råvarene akkurat denne høytiden!

Imponerende ribbe

Er du en av dem som kun nøyer deg med det beste, er det Kolonihagens økologiske ribbe du skal velge til jul i år. Det var nemlig ingen tvil om hvilken som var best da Dagbladet testet fersk og ukrydret ribbe; Ribba hadde seieren i boks allerede i forpakningen.

– Denne ribba imponerte fra det øyeblikket vi tok den ut av pakka. Kjøttet hadde veldig fin farge, det var god marmorering og et jevnt stykke med fin form. Dette er en klar sekser, sier Dagbladet.

– Denne må være laget av en gris som har hatt det godt, skriver smakspanelet

LES OGSÅ: Slik lykkes du med ribbemiddagen 

Fra en gris som har hatt det godt

Det er ikke bare kvaliteten som er unikt for denne ribba. Kolonihagen setter i tillegg høyt fokus på dyrevelferd i alle sine produkter. Produktet kommer fra bonden Heinrich Jung i Åsnes som produserer økologisk frilandsgris, noe som betyr at grisene har gått ute hele året, har god plass og tilgang på gjørmebad. Les mer om Heinrichs gård her.

Mer glad i pinnekjøtt? Spekeloftets urøkte pinnekjøtt trillet terningkast fem av VG!

Kjøp ribbe fra din lokale REMA 1000

Den økologiske ribba fra Kolonihagen finner du i både fryst og fersk variant. Den ferske selges i utvalgte butikker i Oslo.

Den fryste finner du i REMA-butikker i Midt-Norge, store deler av Østlandet, Vestlandet og Oslo. Ellers bugner butikkene av ribbealternativer fra Nordfjord, Gilde, lokale varianter og PRIMA, som laveste prisalternativ.

Spar tid med ferdige alternativer

Ønsker du bedre tid til familien kan du gå for flere av våre ferske og ferdige alternativer til tilbehør! Du finner både surkål, rødkål, poteter og saus ferdig tilberedt i våre ferskvaredisker.

Er det første gang du står bak julegrytene og usikker på hvordan du tilbereder maten? Se inspirasjon og oppskrifter her!

Del artikkel