Sunt fett er godt for deg!

Avokado er noe av det sunneste du kan spise – gjerne hver dag, og den gode smaken løfter ethvert måltid. Hos REMA 1000 får du kjøpt løse avokadoer, samt 2-pakk med ferdige spisemodne avokadoer.

En hel middels stor avokado inneholder ca. 21 gram fett. Det meste av dette er imidlertid enumettet fett. Avokado inneholder også 60% mer kalium enn bananer. Den er også rik på B-vitamin, E-vitamin og K-vitamin.

Moden avokado føles myk og har en kremaktig konsistens med en mild nøttesmak.
Avokado spises og tilberedes først og fremst rå. Den egner seg godt til bruk i alle typer salater, i guacamole, til fisk og skalldyr, til fajitas og enchilada. Men den er like god alene, f.eks med litt rømme og noen dråper sitron. Most avokado med litt krydder er en god og sunn erstatning for dressinger og sauser.

Avokado er svært mettende, inneholder sunt fett og er derfor godt egnet for de som ønsker en sunnere livsstil.

Velg riktig avokado
Avokadosortene kan variere ganske mye i fargetone fra klar grønn til mørk grønn mot nesten svart. Skallet varierer fra helt glatt til ruglete. Men kvaliteten vurderer du på samme måte, og enklest ved hjelp å klemme på den.
Slik avgjør du kvaliteten på en avokado:
Legg avokadoen i håndflaten. Klem forsiktig. En umoden avokado er hard som et eple, mens en moden gir litt etter for trykk. Fullmoden avokado gir lett etter for trykk. Overmoden avokado føles bløt.

Avokadosteiner er nesten like store uansett størrelsen på avokadoen. Små avokado har derfor lite fruktkjøtt og mest stein og anses derfor å ha dårligere kvalitet.
Hvis du har kuttet opp eller most avokadoen, men ikke skal spise den med det samme, kan du presse noen dråper sitron på fruktkjøttet for å hindre misfarging.

Oppbevaring
Umoden avokado har lang holdbarhet i temperatur på 6-10 º, men modnes lett på kjøkkenbenken i en plastpose sammen med f.eks et eple. Moden avokado kan oppbevares i kjøleskap, men aldri under 5 ºC. Da får den grått fruktkjøtt.

La deg inspirere av våre gode oppskrifter som inneholder avokado!