Talentene er svært viktige for videre vekst i REMA 1000. Hvert år tas en god håndfull dyktige og engasjerte mennesker opp til REMA-skolens Talentprogram. I år er det 41 stolte kvinner og menn med ulik bakgrunn og fra ulike steder av landets kanter som samles. Til felles deler de et mål: Eie og drive sin egen REMA 1000-butikk.

– Det er et svært høyt nivå på årets Talentkull, det viser at vi har et fantastisk Kjøpmannskorps der ute som er gode forbilder for mulighetene med REMA 1000, sier Eivind Hilling, Kjøpmannstrener i REMA 1000.

Innføring i praktisk butikkdrift

For å forberede de kommende Kjøpmennene gir Talentprogrammet en innføring i praktisk butikkdrift og selvstendig næringsvirksomhet. Temaer som økonomistyring, salg og markedsføring og personal- og bedriftsledelse er essensielle her. Ikke minst er videreformidling av REMA 1000 sin filosofi og kultur et viktig punkt på agendaen.

Kommende kjøpmenn på trappene i Oslo

Patrycja Wica og Tom Harald Grønevik er to av Talentene som møttes på trappene i Oslo for å ta fatt på første skoledag.

– Ekstrakasserer i REMA var min første jobb da jeg kom til Norge, og nå har jeg vært her i seks år. Drømmejobben min er å skape noe eget og ha min egen butikk. Jeg satser på å bli Årets Talent, sier Patrycja ivrig. Hun er i dag ferskvareansvarlig i Sande i Vestfold.

– Jeg har et brennende ønske om å drive for meg selv. Jeg gleder meg til å bli inspirert og ta til meg lærdom slik at jeg blir best mulig rustet når jeg en dag åpner min egen butikk, sier Tom Harald. Han har vært med på laget i fire år og er i dag NK ved REMA 1000 Nygaardsgaten i Bergen.

Talentprogrammet er REMA 1000 sin egen Kjøpmannsskole. Programmet varer i ett skoleår og strekker seg over ti samlinger. Kursholderne består av våre fremste fagsjefer, og våre aller beste Kjøpmenn i Norge.