Alt du trenger til fastelavn

Slik lager du de beste fastelavnsbollene.

På søndag er det fastelavn, og tid for å bake boller med krem! 

IMG_1485_31201_tif_raw_w650hq75

Fastelavn, var opprinnelig aftenen før fasten, men ble senere brukt om de tre siste dagene før langfasten som begynte onsdag i 7. uke før påskedag (askeonsdag) og varte til påskeaften; fleskesøndag (fastelavnssøndag), fleskemandag (eller blåmandag) og hvitetirsdag (eller feitetirsdag).

Søndagen og mandagen skulle man feire med fet kost. Tirsdagen spiste man hvit mat, det vil si melke- og melmat, som f.eks. boller. Dette skulle være en overgang til fasten som bød på langt magrere mat. I dag er fastelavn en hyggelig markering, og det som i sin tid varte over flere dager, er nå begrenset til fastelavnssøndag. I Norge er det bollene og riset som minner oss om denne gamle tradisjonen

Vi kan tipse om å blande bringebærsyltetøy og krem for rosa prinsesseboller.

 

Del artikkel